Bayern Mníchov môže už v sobotu obhájiť ligový titul

(Autor: SITA/AP)
SITA|21. mar 2014 o 15:51

Bavorský klub má na čele bundesligy jednoznačný 23-bodový náskok pred Dortmundom.

MNÍCHOV. Futbalisti Bayernu Mníchov môžu už v sobotu obhájiť ligový titul. Bavori majú deväť kôl pred koncom na čele I. bundesligy 23-bodový náskok pred druhou Borussiou Dortmund, ešte o bod menej má tretie Schalke (47). V prípade, že zverenci Pepa Guardiolu zvíťazia na ihrisku Mainzu a ich rivali nevyhrajú v Hannoveri, resp. doma s Eintrachtom Braunschweig, získajú primát v rekordnom predstihu už osem kôl pred koncom súťaže.

"Nezáleží na tom, či získame titul už teraz alebo o pár týždňov neskôr. Podstatné je, aby sa nám to podarilo. Dôležitosť prikladám každému tréningu, všetkým súperom i nadchádzajúcim zápasom. Musíme byť opatrní, aby sme nestratili rytmus," povedal pre klubový web športový riaditeľ Bayernu Matthias Sammer. Jeho slová doplnil reprezentačný stredopoliar Toni Kroos: "Kedy získame titul, je až druhoradé. Podstatné je, aby sme v každom dueli predviedli náš typický futbal. Musíme si udržať koncentráciu."

Úradujúci nemecký i európsky klubový šampión Bayern neprehral v domácej lige už jubilejných 50 zápasov. Mníchovčania naposledy ťahali za kratší koniec ešte v októbri 2012 s hráčmi Bayeru Leverkusen. V aktuálnom ročníku suverénne kraľujú bundesligovému pelotónu s bilanciou 23 víťazstiev, 2 remízy a impozantným skóre 74:12. Počas tejto sezóny bavorský klub zakopol len dvakrát, keď remizoval s Bayerom Leverkusen (5. októbra) a SC Freiburg (27. augusta).

Bayern Mníchov je s 23 titulmi rekordér najvyššej nemeckej súťaže, pred druhým v poradí 1. FC Norimberg vedie o 14 primátov. Bavori sú navyše v aktuálnom ročníku stále v hre aj v národnom pohári (DFB Pokal) i Lige majstrov. Na domácej scéne sa stretnú v semifinále s hráčmi 1. FC Kaiserslautern a v kontinentálnom pohári číslo jeden postúpili do štvrťfinále. Piatkový žreb im za súpera určil Manchester United.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Bundesliga»Bayern Mníchov môže už v sobotu obhájiť ligový titul