LeBron James a jeho syn Bronny si užívajú spoločné tréningy v A-tíme LA Lakers

LeBron James a jeho syn.
LeBron James a jeho syn. (Autor: TASR/AP)
SITA|1. okt 2024 o 16:39

LeBron James a jeho syn sa pripravujú na historický moment, keď sa stanú prvým otcom a synom hrajúcim spoločne v NBA.

EL SEGUNDO. Hviezdny americký basketbalista LeBron James začína tento týždeň svoj už 22. tréningový kemp s tímom Los Angeles Lakers zo zámorskej NBA.

A chystá sa na jedinečný okamih v kariére. Najlepší strelec v histórii NBA totiž zdieľa šatňu a ihrisko so svojím 19-ročným synom Bronnym Jamesom, ktorého si Lakers vybrali v druhom kole draftu nováčikov.

Spoločne budú prvými otcom a synom v histórii NBA, ktorí budú hrať v jednom tíme, čo je sen, ktorý LeBron vyjadril už pred niekoľkými rokmi.

"Je tu veľa vzrušenia. Je to čistá radosť, úprimne povedané, byť schopný prísť do práce každý deň, tvrdo sa pokúšať so svojím synom a vidieť ho neustále rásť.

Bojujeme jeden s druhým, tlačíme na seba navzájom a náš tím. Je to veľmi radostný moment, nielen pre mňa, ale aj pre našu rodinu,“ uviedol LeBron James.

Otec a syn spoločne pózovali v zlatých dresoch Lakers počas mediálneho dňa A-tímu. Bronny, ktorý nosí dres s číslom 9, má na ňom nápis „JAMES JR.“, čo odkazuje na jeho plné meno, LeBron James mladší.

"Najviac sa teším na tréningy, na súboje s otcom. Je to šialený pocit, byť na tréningu s otcom a bojovať na vysokej úrovni. Na druhej strane, je to veľká výzva ísť proti LeBronovi Jamesovi," poznamenal mladík.

LeBron James zdôraznil, že jeho syn Bronny ho v práci nebude nazývať „otcom“. "Ak máte deti, tak viete, že v našom veku a jeho veku nie je veľa každodennej interakcie. Príde a odíde, takže to nefunguje tak, že by sme sa stretávali a diskutovali o práci," prezradil.

Podľa nového trénera Lakers JJ Redicka tím chystá špeciálny plán na ich spoločný zápas na začiatku sezóny.

Predpokladá sa totiž, že Bronny bude väčšinu sezóny zdokonaľovať svoje schopnosti v tíme South Bay Lakers, čo je rezerva Lakers.

"Ak dostaneme pár príležitostí byť spolu na ihrisku, bude to úžasné,“ povedal LeBron James a dodal: „Bude to skvelé. Počkáme na ten moment a potom pôjdeme ďalej.“

LeBron James pochválil svojho syna za jeho pokračujúci basketbalový rast a zdôraznil, že chce, aby napredoval, aj keď to bude v rezerve. „Chceme v ňom budovať zodpovednosť,“ vyhlásil slávny otec mladíka.

Aj ďalší hráči Lakers prejavili radosť z príchodu Bronnyho do A-tímu. „Je to úžasné. Je to historický a silný moment.

Bronnyho šatňa je oproti mojej, takže vidím každý deň, že je súčasťou tímu svojho otca. Nemôžem sa dočkať, kedy spolu nastúpia a oficiálne vytvoria históriu,“ uviedol skúsený pivot Anthony Davis.

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»LeBron James a jeho syn Bronny si užívajú spoločné tréningy v A-tíme LA Lakers