Hviezda Memphisu sa naučila zvládať stres. Po pózovaní so zbraňou chce žiť príkladný život

Ja Morant.
Ja Morant. (Autor: TASR/AP)
SITA|22. mar 2023 o 16:25

Po fotke na sociálnej sieti dostal hráč osemzápasový dištanc.

MEMPHIS. Americký basketbalista Temetrius Jamel Morant z klubu Memphis Grizzlies v zámorskej NBA po návrate k tímu znova oľutoval všetky svoje prehrešky, ktorých sa v minulosti dopustil.

Dvadsaťtriročnému rozohrávačovi v pondelok skončil dištanc na osem zápasov za to, že začiatkom marca po stretnutí na pôde Denveru Nuggets zverejnil na svojom instagrame video, na ktorom pred nočným klubom zdanlivo držal v ruke pištoľ.

Morant plánuje opustiť sociálne siete

"Všetko ma to veľmi mrzí. Teraz musím byť zodpovednejší, rozumnejší a nespôsobiť ďalšie problémy," povedal Morant deň pred stredajším zápasom proti Houstonu Rockets, v ktorom by mohol zažiť súťažný návrat do akcie.

Podľa trénera Taylora Jenkinsa v ňom nastúpi, ale sám basketbalista sa nechce unáhliť. "Stále je to vo hviezdach. Keď budem mať pocit, že som späť vo forme, budem hrať," vysvetlil.

Morant absolvoval asistenčný program na Floride, aby sa dal mentálne do poriadku. Vraj sa zo svojich činov poučil, ale stále má na čom pracovať.

"Je to dlhší proces. Išiel som sa tam naučiť, ako zvládať stres a ako ho využiť vo svoj prospech namiesto toho, aby som sa s ním vysporiadal po svojom a urobil ďalšie chyby," uviedol hráč, ktorý podľa jeho slov nikdy nemal problém s alkoholom.

Plánuje tiež odhlásiť sa zo sociálnych sietí a žiť príkladne.

Tím Memphis Grizzlies zaznamenal počas nedávnej absencie Moranta bilanciu šesť triumfov a tri prehry a udržal si druhé miesto v tabuľke Západnej konferencie NBA.

Nebol to jeho prvý prehrešok v NBA

Morant bol na lavičke náhradníkov v pondelkovom zápase proti Dallasu Mavericks (112:108), aby sa znova zžil s tímom. Spoluhráči aj tréner ho radi privítali späť a tešia sa, keď opäť bude hrávať.

"On preslávil toto mesto a urobil z neznámeho tímu jeden z tých, o ktorých sa najviac hovorí. Nemusí nám už nič dokazovať," vyhlásil kanadský krídelník Memphisu Dillon Brooks.

Morant sa počas kariéry v NBA už viackrát dostal do problémov. V decembri minulého roka mu vedenie profiligy udelilo pokutu 35-tisíc USD za nevhodný slovník na adresu hlavného rozhodcu v zápase proti Minnesote Timberwolves.

Koncom januára tohto roka ho liga vyšetrovala, lebo jeho kamarát a ďalšie osoby údajne mierili laserom pripojeným k pištoli na člena tímu Indiana Pacers. Prítomnosť zbrane sa napokon nepotvrdila, ale páchatelia dostali ročný zákaz vstupu na domáce zápasy Grizzlies.

Morant odohral v Memphise celú svoju doterajšiu kariéru v NBA. Tá sa začala po tom, ako ho Grizzlies v roku 2019 draftovali z celkového druhého miesta.

V jeho premiérovej sezóne ho zvolili za najlepšieho nováčika súťaže a v uplynulom ročníku si prvýkrát zahral v Zápase hviezd. V sezóne 2022/2023 má priemer 27,1 bodu, 6 doskokov a 8,2 asistencie na zápas, pričom absolvoval 53 zo 71 duelov tímu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Hviezda Memphisu sa naučila zvládať stres. Po pózovaní so zbraňou chce žiť príkladný život