"Barmošovci" chcú proti Anglicku zlepšiť najmä koncentráciu

SITA|4. jún 2007 o 10:32

BRATISLAVA 4. júna (SITA) - Slovenskú futbalovú reprezentáciu do 21 rokov čaká v utorok 5. júna o 21.00 h SELČ druhý z dvojice júnových medzištátnych priateľských zápasov. Zverenci trénera Jozefa Barmoša, ...

BRATISLAVA 4. júna (SITA) - Slovenskú futbalovú reprezentáciu do 21 rokov čaká v utorok 5. júna o 21.00 h SELČ druhý z dvojice júnových medzištátnych priateľských zápasov. Zverenci trénera Jozefa Barmoša, ktorí v sobotu v Prešove na štadióne Tatrana prehrali s rovesníkmi z Ruska po priemernom výkone 1:3, sa tentoraz stretnú v Norwichi s anglickou dvadsaťjednotkou. "Ide o starší výber, ako je náš, pretože títo Angličania sa práve pripravujú na záverečný turnaj ME 2007 hráčov do 21 rokov v Holandsku (10. - 23. júna, pozn.). Z tohto pohľadu to teda bude oveľa náročnejšie stretnutie ako v sobotu," povedal slovenský kouč, ktorý na Britské ostrovy zobral 18-členný hráčsky káder. Po dueli s Ruskom z neho vyradil Radoslava Augustína z FC Senec, ktorý sa pridal k výberu Slovenska do 20 rokov pod vedením Stanislava Barana a v stredu 6. júna by mal nastúpiť na posledný zápas v rámci Alpe Adria Mirop Cup-u proti rovesníkom zo Slovinska (hrá sa vo Veľkom Bieli.). "Netreba to chápať ako trest alebo niečo podobné. Museli sme poslať do dvadsiatky nejakého ofenzívneho hráča, pretože tých máme v kádri viac. Výber padol na Augustína, ktorý bol s nami prvýkrát," vysvetlil svoje rozhodnutie Jozef Barmoš.

Slovenskí mládežnícki reprezentanti sa po sobotňajšom zápase venovali regenerácii a v nedeľu po raňajkách odcestovali do Senca. Popoludní o 17.30 h absolvovali ľahší regeneračný tréning v Kráľovej pri Senci a po ňom sa venovali videoanalýze zápasu s Ruskom. "Na tréningovej jednotke sa zúčastnili všetci hráči. Mierne úľavy mal nakopnutý Opiela, do začiatku stredajšieho stretnutia by však mal byť v poriadku. Na videu sme si ukázali, aké chyby sme robili proti Rusom. V niektorých momentoch nám chýbala koncentrácia, kopili sme nedorozumenia a zaváhania predovšetkým v defenzíve. Naopak, súper bol až nadmieru efektívny, veď do stavu 0:2 bol asi trikrát pre našou bránkou. V stredu nastúpime proti Anglicku určite s defenzívnejšou taktikou. V základnej jedenástke urobím drobné zmeny, budem sa však predovšetkým spoliehať na osvedčených hráčov, ktorí už majú spolu niečo za sebou."

Jedným zo štvorice legionárov vo výbere trénera Jozefa Barmoša je útočník anglického klubu Bolton Wanderers Zoltán Harsányi, ktorý len nedávno podpísal s "The Trotters" trojročnú zmluvu. "Zápas s Anglickom bude pre mňa určite veľmi špecifický, tréner Boltonu mi už hovoril, že ma bude sledovať," uviedol Harsányi, ktorý v piatok oslávil svoje okrúhle 20. narodeniny. Okrem neho prišli do kádra "dvadsaťjednotky" spoza hraníc aj obranca českého Liberca Michal Jonáš, stredopoliar ďalšieho českého mužstva FC Zlín Lukáš Opiela a útočník Erik Jendrišek, ktorý uplynulú sezónu hosťoval v Hannoveri 96 a od 1. júla prestupuje do ďalšieho nemeckého futbalového tímu 1. FC Kaiserslautern.

Dva duely proti rovesníkom z Ruska a Anglicka sú spolu s augustovým medzištátnym priateľským stretnutím s Rumunskom generálkou na úvod bojov v 7. kvalifikačnej skupine o postup na ME 2009 hráčov tejto vekovej kategórie proti Islandu (7. 9.) a Rakúsku (11. 9.). Okrem týchto dvoch mužstiev bude v základnej skupine súperom Slovenska aj Belgicko a Cyprus.


Aktualizovaná 18-členná nominácia slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov na prípravný zápas proti rovesníkom z Anglicka (v utorok 5. júna o 21.00 h SELČ v Norwichi):

Brankári: Roman Smieška (MFK Ružomberok), Ľuboš Kamenár (Artmedia Bratislava)

Obrancovia: Peter Pekarík (MŠK Žilina), Ján Nemček (Slovan Bratislava), Michal Jonáš (Slovan Liberec/ČR), Karol Karlík (FC Nitra), Ján Maslo (MFK Ružomberok)

Stredopoliari: František Viskup (LAFC Lučenec), Ivan Lišivka (MFK Košice), Matej Ižvolt, Erik Grendel (obaja ZTS Dubnica), Lukáš Bakoš (MFK Ružomberok), Patrik Mráz (Artmedia Bratislava), Lukáš Opiela (FC Zlín/ČR)

Útočníci: Zoltán Harsányi (Bolton Wanderers/Angl.), Pavol Jurčo (MFK Košice), Erik Jendrišek (Hannover 96/Nem., od 1. júla 2007 sa stane hráčom 1. FC Kaiserslautern/Nem.), Tomáš Majtán (Inter Bratislava)


Náhradníci:

Brankári: Lukáš Hroššo (FC Nitra), Tomáš Košický (Inter Bratislava)

Hráči v poli: Martin Nosek (ZTS Dubnica), Roman Tarek (Inter Bratislava), Róbert Klučiar (Dukla Banská Bystrica), Pavol Pilár, Peter Maslo (obaja MFK Ružomberok), Roman Mihálik (LAFC Lučenec), Vratislav Gajdoš (Artmedia Bratislava), Roman Gergel (AS Trenčín), Ondrej Čurgali (FC Nitra)


Realizačný tím:

hlavný vedúci: Štefan Sapár

technický vedúci: Peter Palenčík

hlavný tréner: Jozef Barmoš

asistenti trénera: Jozef Vukušič, Roland Praj

lekár: MUDr. Pavel Malovič

fyzioterapeut - masér: Rastislav Záhorský

masér - kustód: Viliam Kalman


Nachádzate sa tu:
Domov