Barcelona zvažuje ponuku od AS Rím za Krkiča

Bojan Krkič
Bojan Krkič (Autor: SITA/AP)
SITA|22. jún 2011 o 10:05

Predstavitelia klubu FC Barcelona informovali, že s AS Rím sa ešte na prestupe Bojana Krkiča nedohodli.

MADRID. Vedenie FC Barcelona zvažuje ponuku AS Rím na prestup svojho odchovanca Bojana Krkiča. Predstavitelia aktuálneho víťaza Ligy majstrov však zároveň informovali, že sa s Rimanmi zatiaľ na ničom nedohodli. "Existuje možnosť, že napokon budeme súhlasiť s navrhovanými podmienkami, ktoré momentálne študujeme a vyhodnocujeme," nechal sa počuť hovorca Kataláncov Toni Freixa.

Španielske médiá odhadujú výšku odstupného na 10 miliónov eur. Krkič by mal podpísať päťročný kontrakt. "Barca" však do transferu chce zahrnúť klauzulu či opciu, že po dvoch rokoch by talentovaného hráča mohla stiahnuť späť do tímu. Krídelník so srbskými koreňmi má síce na svojom konte už viac ako 150 ligových vystúpení v drese "blaugranas", čo je v jeho veku priam neuveriteľné číslo. V drvivej väčšine však nepatril do základnej zostavy, nastupoval na trávnik ako striedajúci hráč, a preto sa v jeho prípade uvažovalo o zmene pôsobiska.

Hlavným trénerom AS Rím sa navyše začiatkom tohto týždňa stal 41-ročný bývalý dlhoročný futbalista FC Barcelona a exkouč tamojšieho B-tímu Luís Enrique, ktorý dokonale pozná kvality Krkiča. Vo "večnom meste" sa rodák z Gijónu dohodol na dvojročnom kontrakte.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Barcelona zvažuje ponuku od AS Rím za Krkiča