Banská Bystrica s posilneným kádrom za vyššími cieľmi

SITA|16. jún 2008 o 18:39

BANSKÁ BYSTRICA 16. júna (SITA) - Futbalisti Dukly Banská Bystrica začali v pondelok podvečer s prípravou na corgoňligovú sezónu 2008/2009. Trénerské trio Štefan Horný (hlavný kouč) - Juraj Jarábek, Pavol ...

BANSKÁ BYSTRICA 16. júna (SITA) - Futbalisti Dukly Banská Bystrica začali v pondelok podvečer s prípravou na corgoňligovú sezónu 2008/2009. Trénerské trio Štefan Horný (hlavný kouč) - Juraj Jarábek, Pavol Michálik (asistenti) má v súčasnosti v kádri 25 hráčov.

Dukla získala tri nové akvizície - obrancu Jozefa Adámika, stredopoliara Tomáša Bruška (obaja prišli z Dubnice) a útočníka Miroslava Tótha z FC ViOn Zlaté Moravce. Brankárskou dvojkou by mal byť Jaroslav Gramblička zo Žiaru nad Hronom. Do zostavy tímu spod Urpína, ktorý obsadil v minulom ročníku až 8. priečku s 39 bodmi, pribudli aj traja odchovanci - Vratislav Bobor, Jakub Brašeň a Ján Vician.

V kolonke odchodov figurujú zatiaľ tri mená. Do ZTS Dubnica prestúpil brankár Richard Zajac, z hosťovania sa tam vrátil stopér Peter Jánošík, na odchode je aj stredopoliar Stanislav Velický.

"Vystužili sme obranu Adámikom, zálohu Bruškom, do útoku pribudol Tóth. Verím, že zapadnú do kádra. Všetci traja spomenutí futbalisti majú určitú kvalitu, uvidím ako sa budú ukazovať. Na 90 percent je náš káder už uzavretý. V nastávajúcom ročníku máme vyššie ambície, o ktorých nechcem teraz rozprávať. Zajaca nahradil Gramblička, je to mladý perspektívny brankár, ktorý sa musí pobiť o miesto v základnej zostave s Borošom," uviedol pred začiatkom prípravy hlavný tréner Dukly Štefan Horný. V Banskej Bystrici si najviac sľubujú od 25-ročného stredopoliara Bruška. "Chcem pomôcť klubu, ktorý chce hrať o najvyššie priečky. Dôležité je to, aby sme si vybojovali účasť v európskom pohári. Prišiel som sem s ambíciou hrať v základnej jedenástke. V kabíne poznám niektorých hráčov ešte z čias účinkovania v mládežníckej reprezentácii, napríklad Viktora Pečovského, Radovana Kulíka a samozrejme aj Michala Fila, s ktorým som hrával v Dubnici."

V defenzíve by mal Dukle pomôcť vysoký 23-ročný Adámik: "Chcem potvrdiť, že moje angažovanie nebolo zbytočné. Je tu dobrá partia, pre mňa nové prostredie a nová výzva. Chcem presvedčiť trénerov o svojich schopnostiach, podávať dobré výkony a dostať do základnej zostavy."

Futbalisti Banskej Bystrice absolvujú prvý týždeň prípravy v domácich podmienkach. Tréneri si otestujú nových hráčov, dôraz dajú najmä na silu a vytrvalosť. Ďalší týždeň bude zameraný na kondíciu, počas tretieho týždňa odcestuje výprava Dukly na sústredenie do Rakúska (2. - 9. 7.). V rámci tohto pobytu odohrajú "vojaci" aj tri prípravné duely - 3. júla proti Lechu Poznaň, o dva dni neskôr s Ľubľanou a súper na 8. júla je ešte v štádiu riešenia. Generálku pred Corgoň ligou 2008/09 absolvujú futbalisti Dukly v sobotu 12. júla v domácom prostredí na Štiavničkách proti poľskému klubu Ruch Chorzów.


Predbežný prehľad prípravných stretnutí Dukly Banská Bystrica v rámci prípravy na nastávajúci ročník Corgoň ligy 2008/2009:

21. 6.: Dukla Banská Bystrica - HFK Prievidza (doma, ihrisko v štádiu riešenia)

28. 6.: Dukla Banská Bystrica - Inter Bratislava (doma, ihrisko v Badíne)

3. 7.: Dukla Banská Bystrica - Lech Poznaň (Poľ.) - v rámci sústredenia v Rakúsku

5. 7.: Dukla Banská Bystrica - Ľubľana (Slovin.) - v rámci sústredenia v Rakúsku

8. 7.: súper v štádiu riešenia - v rámci sústredenia v Rakúsku

12. 7.: Dukla Banská Bystrica - Ruch Chorzów (Poľ., doma, štadión na Štiavničkách)


Nachádzate sa tu:
Domov