Avery na farmu Rangers do Hartfordu

SITA|11. feb 2009 o 13:39

Klub hokejovej NHL Dallas Stars poslal svojho problémového útočníka Seana Averyho do tímu Hartford Wolf Pack, ktorý pôsobí v AHL.

DALLAS. Vedenie klubu to definitívne potvrdilo v utorok. Stars najskôr zaradili Averyho na waiver listinu voľných hráčov, z ktorej si ho počas 24 hodín nevybral žiaden klub. To umožnilo poslať hokejistu do AHL.

Avery prakticky v Dallase skončil. Obe strany sa zhodli na tom, že hoci v klube pôsobí len od leta a kontrakt uzavrel na štyri roky, bude pre pretrvávajúce nezhody lepšie, ak predčasne zmení svoje pôsobisko. Avery si v súčasnosti odpykáva suspendáciu za svoje slovné útoky na priateľku hokejistu Calgary Diona Phaneufa. Vedenie ligy mu najskôr udelilo dištanc na 6 zápasov, následne ho na neurčito potrestali aj Stars. Minulý týždeň ukončil svoju účasť v prevýchovnom programe NHL a hráčskej asociácie NHLPA a mal by začať trénovať. Denník New York Post koncom týždňa informoval, že o služby 28-ročného Kanaďana prejavil záujem New York Rangers, za ktorý Avery hral v sezónach 2006/07 a 2007/08. Vedenie Rangers ale túto správu odmietlo komentovať. Hartford je však farmou klubu z Mannhatanu, čo môže naznačovať ďalšiu Averyho budúcnosť. "Musím poďakovať Glenovi Satherovi a Rangers za šancu, ktorú mi dávajú. Už sa teším na návrat na ľad a pokúsim sa opäť dostať do NHL a hrať zápasy, ktoré milujem. Chcem sa sústrediť na hokej a zatiaľ nebudem nič komentovať," povedal v pripravenom stanovisku Avery.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Avery na farmu Rangers do Hartfordu