Prvé preteky bežala v tretrách, do ktorých vopchali vatu. Aj tak vyhrala

Viktória Forster.

Prvé preteky bežala v tretrách, do ktorých vopchali vatu. Aj tak vyhrala

Viktória Forster. (Autor: TASR - Michal Svítok)
Viktória Forster.
Viktória Forster. (Autor: TASR - Michal Svítok)
Nikola Baďová|10. jún 2022 o 16:10 (aktualizované 4. aug 2023 o 15:00)

Nejde o výsledky, ale o víťazstvá.

Viktória Forster získala na Svetových univerzitných hrách 2023 v čínskom Čcheng-tu zlato v behu na 100 m prekážok a striebro v hladkej stovke. Článok sme pri tejto príležitosti vybrali z archívu.

ŠAMORÍN. Je zberateľka slovenských rekordov v juniorke a v kategórii do 23 rokov. Dvadsaťročná šprintérka Viktória Forster sa medzi ženami stále iba rozhliada. 

Na atletickom mítingu P-T-S v Šamoríne zabehla svoj najlepší čas na 100 m. Pre silnú podporu vetra 2,5 m/s jej ho do štatistík nemohli uznať ako osobný rekord.

„Môže to byť veľmi dobrý výkon, ale nie je dobré počasie na šprint,“ varoval pred pretekmi nevlastný otec mladej atlétky Miroslav Forster. 

„Na štarte som trochu zaspala a kým som rozbehla, chvíľu to trvalo. Bolo z toho napokon osobné maximum, hoci s vetrom. Atmosféra bola úžasná, dodala mi veľa energie.

Užila som si to tu, ako sa len dalo. Mala som kvalitné súperky, ale nevnímala som to. Sústredila som sa na seba," komentovala svoje vystúpenie Viktória Forster. 

Na preteky potrebovala vatu

Viktória vyrastala v obci Hronec a športový talent zdedila po matke, ktorá v mládežníckych rokoch súťažila v biatlone. Vybrala sa v jej stopách a vyhrávala veľa pretekov. Vo vitríne má jedenásť žiackych titulov majsterky Slovenska. 

Počas pretekov letného biatlonu, ktorého súčasťou je beh a streľba, jednoznačne dominovala v bežeckej časti. Vyskúšala atletiku. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Atletika»Prvé preteky bežala v tretrách, do ktorých vopchali vatu. Aj tak vyhrala