Na Diamantovej lige sa predstavia hneď dve Slovenky. Gajanová chce rekord v ďalšej disciplíne

Gabriela Gajanová (uprostred) v semifinále behu na 800 m na OH 2024 v Paríži.
Gabriela Gajanová (uprostred) v semifinále behu na 800 m na OH 2024 v Paríži. (Autor: TASR)
Sportnet|22. aug 2024 o 11:30

Pre Forster pôjde o premiéru na podujatí Diamantovej ligy.

CHORZÓW. V nedeľu, 25. augusta, hostí poľské mesto Chorzów na modernom štadióne prestížny atletický seriál Diamantová liga.

Podujatie bude zaujímavé aj pre slovenského fanúšika. Prvý raz v sezóne sa totiž na jednom mítingu Diamantovej ligy predstavia až dve slovenské atlétky, informuje Slovenský atletický zväz.

V Chorzówe budú štartovať účastníčky OH 2024 v Paríži Viktória Forster a Gabriela Gajanová.

Forster nastúpi v rozbehoch na 100 m prekážok (14.59 h a 15.08 h, prípadné finále o 16.34 h). Čaká ju však poriadne silná konkurencia. Pre 22-ročnú Forster bude štart v Poľsku premiérou v Diamantovej lige.

„Očakávam, že Viki predvedie pekný súboj so svojimi súperkami, a pokúsi sa vylepšiť svoje tohtoročné sezónne maximum," načrtla ciele svojej zverenky trénerka Katarína Adlerová pre web atletika.sk.

Gajanová figuruje v štartovej listine behu na 1000 m (o 15.27 h).

“Veľmi rada by som posunula slovenský rekordný čas aj na kilometrovej vzdialenosti. Môj ďalší cieľ je zdolať čo najviac kvalitných pretekárok a vybojovať si čo najlepšie umiestenie," povedala Gabriela Gajanová.

Aj Gajanovú (o 15.27 h) čaká silná konkurencia, hoci z parížskych finalistiek pobeží len bronzová Keňanka Moraová.

V štartovej listine sú exmajsterka sveta na 800 m Nakaayiová z Ugandy, medailistky z halových MS Reekieová z Veľkej Británie, Jamajčanka Gouleová-Toppinová, Yarigová z Beninu či Keňanky Chebetová a Chepchirchirová.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Atletika»Na Diamantovej lige sa predstavia hneď dve Slovenky. Gajanová chce rekord v ďalšej disciplíne