Čo s ním bude ďalej? Farah sa odhlásil z nedeľného maratónu v Londýne

Mo Farah.
Mo Farah. (Autor: SITA/AP)
TASR|28. sep 2022 o 21:38

Dôvodom je zranenie bedrového kĺbu.

LONDÝN. Britský atlét Mo Farah sa odhlásil z nedeľňajšieho londýnskeho maratónu pre zranenie bedrového kĺbu. To vyvolalo pochybnosti o budúcnosti 39-ročného pretekára.

Štvornásobný olympijský víťaz sa vrátil na trať po neúspešnom pokuse o účasť na minuloročných olympijských hrách v Tokiu, keď začiatkom tohto mesiaca triumfoval na podujatí Big Half v Londýne. Išlo o polmaratón.

"V uplynulých mesiacoch som naozaj tvrdo trénoval a dostal som sa späť do dobrej kondície a cítil som sa dosť optimisticky. Bol som si istý, že dokážem podať dobrý výkon," uviedol Farah vo vyhlásení, ktoré v stredu vydali organizátori londýnskeho maratónu.

"No už asi 10 dní som pociťoval bolesť a napätie v pravom boku. Absolvoval som rozsiahlu fyzioterapiu a liečbu a urobil som všetko pre to, aby som bol na štartovej čiare, ale nezlepšilo sa to natoľko, aby som mohol súťažiť.

Je naozaj sklamanie, že musím odstúpiť po niekoľkých dobrých mesiacoch a po mojom víťazstve v Big Half, ale aj preto, že milujem pretekanie pred domácim publikom v Londýne, ktoré nám všetkým športovcom vždy dáva takú úžasnú podporu," dodal Farah.

Britský atlét nikdy nevyhral londýnsky maratón, zúčastnil sa na ňom trikrát. Najlepšie umiestnenie dosiahol v roku 2018, keď bol tretí.

Medzi favoritov pri jeho neúčasti patria úradujúci etiópsky šampión Sisay Lemma a jeho krajan Kenenisa Bekele, druhý najrýchlejší maratónsky bežec všetkých čias.

Na štarte bude chýbať aj Keňan Eliud Kipchoge, ktorý minulú nedeľu prekonal svoj vlastný svetový rekord na berlínskom maratóne.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Atletika»Čo s ním bude ďalej? Farah sa odhlásil z nedeľného maratónu v Londýne