Argentína uhrala s Kolumbiou tesné, ale dôležité víťazstvo

SITA|7. jún 2009 o 10:45

Argentínska futbalová reprezentácia v sobotňajšom stretnutí juhoamerickej časti kvalifikácie o postup na MS 2010 zvíťazila nad futbalistami Kolumbie tesne 1:0.

BUENOS AIRES. Argentínska futbalová reprezentácia v sobotňajšom stretnutí juhoamerickej časti kvalifikácie o postup na MS 2010 zvíťazila nad futbalistami Kolumbie tesne 1:0 a aspoň sčasti nechala zabudnúť na nedávnu zdrvujúcu porážku 1:6 v Bolívii.

O jediný gól zápasu hraného v Buenos Aires sa v 56. min postaral obranca Daniel Diaz. Zverenci legendárneho Diega Maradonu si výhrou zvýšili kvalifikačné skóre na 22 bodov a na 4. mieste si udržali šancu postúpiť na budúcoročný šampionát v Juhoafrickej republike. Z Južnej Ameriky sa na šampionát dostanú priamo prvé štyri tímy, piate mužstvo konečnej tabuľky zabojuje v baráži.

Argentína v zostave s čerstvým víťazom Ligy majstrov Lionelom Messim, ale aj ďalšími hviezdami z európskych súťaží, bola lepším tímom až po zmene strán. Maradona, ktorý prevzal trénerskú taktovku v novembri minulého roku, urobil cez prestávku viacero zmien, na trávnik poslal stredopoliara Javiera Zanettiho a namiesto trojice vzadu sa vrátil k formácii so štyrmi obrancami. "Urobili sme chybu v našej taktike a rozostavení a Kolumbia nás prevýšila," povedal nahnevaný kouč po prvom polčase a pokračoval: "Bol som vtedy rozčúlený. Potom sa však všetko zmenilo. Musím za výkon pochváliť veterána Verona. V strede poľa toho nabehal toľko ako mladík."

Argentínske národné mužstvo čaká už v stredu 10. 6. ďalšie kvalifikačné stretnutie v Ekvádore V tabuľke ôsma Kolumbia privíta na domácom trávniku posledné Peru.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Argentína uhrala s Kolumbiou tesné, ale dôležité víťazstvo