Ani jeden z kandidátov na prezidenta nie je presvedčivý, tvrdí Filc

(Autor: Facebook)
Ondrej Gajdoš|12. jún 2016 o 20:56

Televízna debata kandidátov na šéfa hokejového zväzu nepriniesla nič nové. O nástupcovi Igora Nemečka rozhodne vo štvrtok mimoriadny kongres zväzu.

BRATISLAVA. Celý rok sedeli ako kolegovia vo výkonnom výbore hokejového zväzu, dnes sú súpermi v boji o post prvého muža slovenského hokeja.

Štvrtkový mimoriadny kongres v Bratislave zvolí jedného z dvojice Tibor Turan a Martin Kohút. Nedeľňajšia televízna debata oboch kandidátov na RTVS sa niesla v zmierlivom duchu, nepriniesla nič nové.

Turan: V klube ho nechcú

Tibor Turan zdôraznil, že celý život je pri hokeji, aktívne hral za Poprad, Košice a potom bol osemnásť rokov funkcionárom v materskom klube.

Tvrdil, že detailne pozná problémy v slovenskom hokeji a cíti sa zdatný, aby ich riešil. Menej už hovoril o tom, že v klube boli rok čo rok finančné ťažkosti a v minulej sezóne Popradčania v decembri odmietli cestovať na zápas do Trenčína, ak nedostanú záruky, že uvidia svoje peniaze. Nakoniec sa stretnutie odohralo a o tri týždne Turana z funkcie športového riaditeľa odvolali.

„Práca v klube stála len na mne,“ vyhlásil Turan. „Nebolo jednoduché z jedného milióna eur, ktorý sme potrebovali na mládež a na hokej dospelých, zabezpečiť plnú sumu. Ja som dokázal zabezpečiť asi 400-tisíc eur ročne. Prísľuby mesta alebo veľkých sponzorov boli pred sezónou, ale potom neboli naplnené ani reklamné zmluvy, takže sme sa neustále dostali do problémov.“

Tibor Turan kandiduje za šéfa slovenského hokeja.
Tibor Turan kandiduje za šéfa slovenského hokeja. (Autor: SITA)

Po sezóne sa v klube rozhodli skonsolidovať finančnú stránku HK Poprad a dlhy vyčíslili na takmer 900-tisíc eur. Splatí ich podnikateľ Jan Telensky prostredníctvom svojej firmy AquaCity, ktorý aj v minulosti viackrát pomohol popradskému hokeju. Príznačné je, že Popradčania podporujú vo voľbách Turanovho protikandidáta Kohúta.

Kohút: V hokeji je krátko

Podnikateľ z IT sektora Martin Kohút spoznával slovenský hokej v poslednom roku, keď si ho doterajší prezident zväzu Igor Nemeček vybral do exekutívy ako človeka s iným pohľadom.

„V hnutí som našiel veľa šikovných ľudí, ale aj veľa sporov, hádok a tiež prázdnu kasu,“ vravel v debate pred kamerami.

„Rozhodol som sa nastaviť veci tak, aby

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Ani jeden z kandidátov na prezidenta nie je presvedčivý, tvrdí Filc