Cíti sa ako prváčka na základnej. Kuzminová je šťastná, že ju ľudia nesúdia

Anastasia Kuzminová po príchode do cieľa stíhacích pretekov na ME v biatlone.

Cíti sa ako prváčka na základnej. Kuzminová je šťastná, že ju ľudia nesúdia

Anastasia Kuzminová po príchode do cieľa stíhacích pretekov na ME v biatlone. (Autor: Soňa Niková/Slovenský biatlon)
Anastasia Kuzminová po príchode do cieľa stíhacích pretekov na ME v biatlone.
Anastasia Kuzminová po príchode do cieľa stíhacích pretekov na ME v biatlone. (Autor: Soňa Niková/Slovenský biatlon)
Matej Hank|27. jan 2024 o 16:40

V stíhačke sa posunula o dvadsať miest.

Posunula sa o dvadsať miest, na strelnici urobila dokopy štyri chyby. Druhú položku vybielila celú a potešila tak všetkých fanúšikov na majstrovstvách Európy v biatlone v Osrblí

ANASTASIA KUZMINOVÁ prišla na rozhovor po 39. mieste v stíhacích pretekoch vysmiata, no vyjadrovala sa aj veľmi vážne. 

“Pokiaľ by som bola teraz výnimočne dobrá, čo by povedali ostatné dievčatá. Že netreba trénovať celý rok a stačí nám toľko, čo Nasti?” povedala trojnásobná olympijská víťazka. 

Posun o dvadsať miest oproti šprintu. Ste spokojná? 

Spokojnosť sa dá hodnotiť aj tak, aj inak. Ďakujem ľuďom a fanúšikom za tú emóciu, čo som dnes prežívala. Ja som nesmierne vďačná, pretože odo mňa neočakávali nič extrémne. Tešili sa len z toho, že ma vidia. 

Toto mi pridáva veľa energie, že ma neodsudzujú za to, že momentálne nie som schopná byť tá Nasťa, na ktorú boli zvyknutí. Som veľmi rada, že neriešia, či budem prvá alebo posledná, či triafam alebo nie. Úprimne sa so mnou tešia z každého jedného kroku a aj výstrelu. 

Aj keď som bola na trestnom kole, tak ma povzbudzovali. Ten výkon ide dopredu, ale ja som bola nastavená tak, že ak by bola forma o niečo lepšia, dokázala by som byť prínosom pre dievčatá aj vo Svetovom pohári. 

Vtedy by som povedala, že spokojnosť je maximálna. Po dnešku vidím, že mi chýbajú preteky. Opakovala som piatkové chyby. Tá teoretická múdrosť nebola aplikovaná v praxi. Potrebujem zbierať návyk. 

VIDEO: Anastasia Kuzminová zhodnotila stíhacie preteky

Na stojkách znovu nespadli posledné terče. Opäť tam bolo nejaké uponáhľanie? 

Dnes som nedokázala odstrániť na strelnici piatkovú spomienku, keď som netrafila posledné dve rany. Iba som to zopakovala, čo ma veľmi mrzí. 

Musím na tom popracovať, hlava ešte nestíha a nemám ani dobrú reakciu. Priznám sa, chytila ma únava. V takýchto vysokých tepoch som na tréningoch nešla. Oťukávam sa odznova, akoby som bola prváčka na základnej. 

Aké bolo počasie?  

Skvelé, veď sneží. (smiech) Biatlon je zimný šport, treba rátať s každým počasím. Pokiaľ nebola zima fanúšikom, tak to bolo skvelé. 

Čo bude teraz ďalej?  

Všetko je na rozhodnutí trénerov. Nechcem povedať, že Nasťa Kuzminová je olympijská víťazka a teraz dupne nohou a povie, že ide, kedy chce. 

Je to proces, ktorý bežal už predtým, ako som do toho naskočila. Je to pre mňa taký experiment, skúška, čo všetko sa dá natrénovať za štyri mesiace. Pokiaľ by som bola teraz výnimočne dobrá, čo by povedali ostatné dievčatá. 

Že netreba trénovať celý rok a stačí nám toľko čo Nasti? Nebuďme hlavne naivní, dosiahnuť na tie medailové umiestnenie by bol skôr zázrak. Som rada, že teraz to bolo lepšie ako v šprinte. 

Čo sa vám odohralo večer v hlave? 

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Biatlon»Cíti sa ako prváčka na základnej. Kuzminová je šťastná, že ju ľudia nesúdia