Alfredsson si v tejto sezóne už nezahrá

Daniel Alfredsson (vpravo).
Daniel Alfredsson (vpravo). (Autor: SITA/AP)
SITA|5. apr 2011 o 11:31

Skúsený švédsky útočník Daniel Alfredsson má veľké problémy s chrbtom a kvôli tomu si už v sezóne nezahrá.

OTTAWA. Kapitán hokejistov Ottawa Senators Daniel Alfredsson sa už v tejto sezóne na zámorských klziskách neobjaví a nepomôže ani švédskej reprezentácii na svetovom šampionáte na Slovensku.

Tridsaťosemročný útočník má problémy s chrbtom a nechce svoj návrat na ľad uponáhľať. Navyše, Ottawa už nemá šancu postúpiť do play-off a sezóna sa pre ňu v nedeľu skončí. Alfredsson vynechal posledných 25 zápasov. Pred týždňom skúsil trénovať s mužstvom, ale napokon z návratu nič nebude. Naposledy hral 7. februára proti Vancouveru, odvtedy pauzuje.

"Cítil som pokrok, ale pri korčuľovaní to stále nie je dobré. Som celkom v poriadku, ale v zápasoch si netrúfam ešte nastúpiť," povedal Alfredsson. Tridsaťosemročný Švéd sa napriek nie podarenej sezóne 2010/11 zatiaľ nechystá skončiť kariéru. V 54 stretnutiach strelil 14 gólov a dosiahol 31 bodov.

Aj keby mal Alfredsson chrbát už v poriadku, na nadchádzajúcom svetovom šampionáte v Bratislave a v Košiciach by nehral. Krídelník v rozhovore s reprezentačným trénerom Pärom Martsom vysvetlil svoje dôvody. "Túto sezónu som mal slabú, trápili ma zranenia. Hlavným dôvodom je však to, že v máji očakávame s manželkou štvrtý prírastok do rodiny," cituje Alfredssona Aftonbladet.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Alfredsson si v tejto sezóne už nezahrá