Ajax zdolal Twente 2:0 a už je na 2. priečke

SITA|1. nov 2008 o 23:32

9. kolo Eredivisie.

AMSTERDAM. Holandský futbalový veľkoklub Ajax Amsterdam, súper slovenského vicemajstra MŠK Žilina v F-skupine skupinovej fázy Pohára UEFA 2008/09, pokračuje na domácej ligovej scéne vo výborných výkonoch.

Zverenci legendárneho Marca van Bastena zvíťazili v sobotňajšom stretnutí 9. kola Eredivisie na pôde dovtedy 3. tímu Twente Enschede 2:0 (1:0), preskočili ho v tabuľke a aktuálne im patrí už 2. priečka s rovnakým počtom 19 bodov ako vedúci AZ Alkmaar.

Na Arke Stadion sa hostia po prvý raz radovali v 40. min, keď prihrávku od debutujúceho Javiera Martinu pretavil v úvodný gól Siem de Jong. Ajax potom čakal na poistku troch bodov až do prvej minúty nadstaveného času - domáceho brankára Boschkera nádherne preloboval Rasmus Lindgren. Dvadsaťdeväťnásobný majster Holandska si pripísal štvrté ligové víťazstvo v rade.

Žilinčania sa v Amsterdame predstavia už na budúci týždeň, vo štvrtok 6. novembra 2008. Svoj prvý duel zverenci kouča Dušana Radolského výsledkovo nezvládli, keď pod Dubňom prehrali s nemeckým Hamburgerom SV 1:2. Rovnakým výsledkom podľahol Ajax na trávniku anglickej Aston Villy Birmingham.

Výsledok sobotňajšieho ligového vystúpenia súpera MŠK Žilina v F-skupine Pohára UEFA 2008/09:

Holandsko - Eredivisie - 9. kolo:

Twente Enschede - Ajax Amsterdam 0:2 (0:1)

Góly: 40. S. De Jong, 90.+ Lindgren, 2400 divákov

Zostava Ajaxu: Vermeer - Van Der Wiel, Oleguer, Vermaelen, Vertonghen - Torre Gabri, S. De Jong, Lindgren - Martina (61. Bakircioglü), Emanuelson - Huntelaar (71. Sno).

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Ajax zdolal Twente 2:0 a už je na 2. priečke