Ajax a Alkmaar si zopakujú zápas pred detskou kulisou

TASR|10. jan 2012 o 21:51

V opakovanom zápase osemfinále holandského pohára vo futbale medzi tímami AFC Ajax a AZ Alkmaar obsadia miesta na tribúnach deti.

AMSTERDAM.

Národný zväz KNVB udelil voľný vstup na zápas, ktorý sa uskutoční 19. januára, deťom mladším ako trinásť rokov. Pôvodne sa malo stretnutie uskutočniť s vylúčením verejnosti. Ajax však požiadal, aby duel mohli vidieť matky s deťmi. KNVB povolil v utorok detskú návštevu. Na každých šesť detí bude dozerať jeden dospelý sprievodca.

Decembrové stretnutie nedohrali za kurióznych okolností, keď neprístojnosti z trávnika pokračovali aj mimo štadióna Ajaxu. Po 37 minútach hry sa dostal na trávnik opitý fanúšik a zaútočil na brankára hostí Estebana Alvarada.

Ten sa prvotnému kopu ubránil a dvakrát kopol už do ležiaceho útočníka. Udalosti potom nabrali na spáde. Po chvíli rozmýšľania arbiter stretnutia ukázal kostarickému gólmanovi červenú kartu, po čom Gert Jan Verbeek stiahol svoje mužstvo z ihriska. Následne arbiter Bas Nijhuis stretnutie predčasne ukončil. Fanúšikovia oboch táborov sa potom neukontrolovali po odchode z Ajax Areny a polícia musela zasahovať vodnými delami. Výsledkom bolo osem zadržaných osôb.

Devätnásťročného mladíka, ktorý nepochopiteľne konal, navyše pri vedení Ajaxu 1:0 polícia zatkla. Následne sa zistilo, že nemal v Amsterdam Arene vôbec byť, keďže bol za predchádzajúce delikty potrestaný zákazom vstupu. Po najnovšom incidente nebude môcť na štadión Ajaxu vstúpiť tridsať rokov. KNVB tiež vyhlásil udelenú červenú kartu za neplatnú.

Informovala agentúra dpa.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Ajax a Alkmaar si zopakujú zápas pred detskou kulisou