Správy

SLOVAKIA CUP – Slováci po úspešnom rozstrele napokon piati, víťazom Španielsko

Slovenský brankár Ivan Rehák kryje pokus českého kapitána Tomáša Vicnoura v siedmej sérii jedenástkového rozstrelu a sokolíci po víťazstve na penalty obsadili 5. miesto.
Slovenský brankár Ivan Rehák kryje pokus českého kapitána Tomáša Vicnoura v siedmej sérii jedenástkového rozstrelu a sokolíci po víťazstve na penalty obsadili 5. miesto. (Zdroj: SFZ, Autor: ROMAN FERSTL)
Peter Šurin|24. máj 2019 o 16:35
Slovenský brankár Ivan Rehák kryje pokus českého kapitána Tomáša Vicnoura v siedmej sérii jedenástkového rozstrelu a sokolíci po víťazstve na penalty obsadili 5. miesto.
Slovenský brankár Ivan Rehák kryje pokus českého kapitána Tomáša Vicnoura v siedmej sérii jedenástkového rozstrelu a sokolíci po víťazstve na penalty obsadili 5. miesto. (Zdroj: SFZ, Autor: ROMAN FERSTL)

BANSKÁ BYSTRICA (SFZ) – Úspešný pokus v šiestej sérii rozstrelu po bezgólovom  zápase s Českom znamenal pre  Slovensko končené 5. miesto na silne obsadenom turnaji Slovakia cup 2019.

Štvrtý zápas za päť dní pre oba tímy bol výrazne poznačený únavou hráčov. Lepšie sa s ňou vysporiadali Česi, ktorí počas celého duelu mali navrch, vypracovali si väčší počet šancí, ale ani v ich strede sa nenašiel nik, kto by dokázal streliť gól. Najväčšiu príležitosť mal v 15. min Kozák: po Donátovom vniknutí do šestnástky neohrabene zasiahol brániaci Nemčík a kopala sa jedenástka. Českému futbalistovi však pokus nevyšiel, Rehák jeho síce tvrdú, ale zle umiestnenú strelu vyrazil.
Sokolíci mali síce vpredu trojzáprah, ale reálne hrozil len Bobček, najprv preveril brankára Jaroša (12.), potom sa snažil využiť dlhým lobom jeho vybehnutie, ale netrafil bránu (19.). Český hrot Lazar vypracoval spoluhráčom v polovici I. polčasu tutovku, keď získal v našej šestnástku loptu, nabil Kozákovi, ale ten napálil z 10 metrov do  brvna. Do tretice mal Kozák na nohe gól, priamy kop z hranice šestnástky napálil tesne popri múru a len pár decimetrov vedľa ľavej Rehákovej žrde. Náš brankár potom vyrazil aj pokus Douděru, sokolíci trafili medzi žrde premiérovo v 40. min. Nebol to do prestávky dynamický futbal, chýbal už drajv obom tímom, viac síl mali Česi, naša hra stála na maximálnej snahe a koncentrácii v defenzíve. Na ofenzívu nebola energia.
V takom duchu sa začalo hrať aj po prestávke. Naši nevedeli vyjsť z obranných zákopov, do ktorých  ich zatlačil súper. Opäť viackrát zasahoval Rehák, zmaril strely Douděru i Zeronika, vyhrať sme však mohli predsa i my. Strelec sa preštrikoval v 76. min cez dvoch súperov a nezastavil ho ani tretí, ale z 8 metrov namiesto „placírky“ kdekoľvek do brány napálil bombu do brankára Jaroša... A náš útočník mal ešte v nadstavenom čase možnosť, ale po rohovom kope neprestrelil obranný val.
A tak o víťazovi museli rozhodnúť jedenástky. V druhej sérii vychytal Rehák Firbachera, Strelec šiel ako piaty na víťazný pokus a trafil žrď. Rozhodla siedma séria, Rehák zarmútil Vincoura a Mesík nezaváhal. Slovensko obsadilo 5. miesto.

SLOVENSKO 18 – ČESKO 18 0:0, 6:5 na 11 m
Jedenástkový rozstrel:
premenili Iľko, Gembický, Goljan, Nebyla, Tóth, Mesík – Penner, Radosta, Červ, Vít, Zertonik. Nepremenili: Strelec – Firnacher, Vincour.
ŽK: Lavrinčík, Tandara – Kozák.
Rozhodovali: Doroš (Ukr.) - Vorel, Jekkel (obaja SR) – 260 divákov.
SLOVENSKO 18: Rehák – Tandara, Mesík, Nemčík, Javorček (41. Tóth) – Lavrinčík (41. Iľko), Nebyla, Lichý (41. Malý)– Goljan, Bobček (52. Strelec), Bari (41. Vasiľ, 68. Gembický). Tréner: Albert Rusnák st.
ČESKO 18: Jaroš – Szewieczek, Vincour, Donát, Kosek – Kosař (68. Vít) – Douděra (67. Radosta), Červ, Hájek (77. Penner), Kozák (77. Firnacher)– Lazar (56. Zeronik). Tréner: Luboš Kozel.

HLAS PO ZÁPASE
ALBERT RUSNÁK st. (tréner Slovenska 18): “Náročný zápas, porcia štyroch stretnutí za päť dní bola únavná. Chýbala nám energia a dravosť, ale napokon sme zvládli penaltový rozstrel a tak je výsledok dobrý. Spokojný som s výkonmi na turnaji, nie s konečným 5. miestom. Odohrali sme veľmi dobré zápasy s veľmi ťažkými súpermi, vďaka za tieto nesmierne cenné skúsenosti. Budúcnosť? Musíme popracovať na detailoch, aby sme sa zas posunuli o kus ďalej.“

ZÁPASY O UMIESTNENIE

FINÁLE

ANGLICKO 18 - ŠPANIELSKO 18 1:1 (0:1), 2:3 na 11 m
Góly:
80+. Dewhurst - 7. Rodriguez.
Jedenástkový rozstrel: Whittaker, White - Ruiz, Cea, Casado.
ŽK: Doyle - Fajardo, Pons.
Rozhodovali: Rejžek (ČR) - Hrmo, Borsányi (obaja SR) - 853 divákov.
ANGLICKO 18: Dewhurst - Daley Campbell, Ogbeta (66. Mumba), Williams, Binks - Doyle (58. White) - Appiah (58. Whittaker), Cottrell (51. Daly), Ramsey (51. Mola), Bennett (58. Sharif) - John-Jules (58. Tulloch). Tréner: Neil Dewsnip.
ŠPANIELSKO 18: Pons - Fajardo, Dozagarat, Ureňa (80. Cea), Martínez (74. Aragunde), Cabal (74. Moreno), Ruiz, Noubi (80. Serrano), B. Rodriguez (61. Sanchez), Oliva, Casado. Tréner: Santiago Denia.


Víťaz turnaja Slovakia cup 2019, tím Španielska.
Víťaz turnaja Slovakia cup 2019, tím Španielska. (Zdroj: SFZ, Autor: ROMAN FERSTL)

ZÁPAS O 3. MIESTO

RUSKO 18 - UKRAJINA 18 1:0 (0:0)
Gól:
44. Danilin I.
ŽK: Agapov - Litvinenko.
Rozhodovali: Župan (Chorv.) - Galo, Budáč (obaja SR) - 74 divákov.
RUSKO 18: Botnar (12. Budačev) - Vladimirov (54. Sucharev), Prochin, Agapov, Vachanija - Litvinov, Oganesjan (77. Geršikov), Fajzulin (54. Mazurin), Petrov, Danilin I. -Danilin II. (66. Džanelidze) Tréner: Aleksander Keržakov.
UKRAJINA 18: Horoh - Soroka (50. Hudzinskij), Machonin, Mudrik (71. Šamich), Chyžniak, Hirnyj, Litvinenko, Bukanevič (50. Sičevskij), Melničuk, Daniljuk, Kalynčuk. Tréner: Oleg Koznecov.

ZÁPAS O 7. MIESTO

MEXIKO 18 - CHORVÁTSKO 18 1:1 (1:0), 3:4 na 11 m
Góly:
9. Monreal - 65. Pejič.
Jedenástkový rozstrel: Panuco, G. Vázquez, J. Vázquez - Soldo, Svržnjak, Zrilič, Džankič.
ŽK: Jurišič, Iličič, Džankič.
Rozhodovali: Libiak - Štrbo, Poruban (všetci SR) - 43 divákov.
MEXIKO 18: Mendoza - Ayón (49. J. Vázquez), Roman (80. Torres), Juarez (80. Alvarado), Villa - Ortiz (41. Panuco), Naveda Lara - G. Vazquez, Reyes (46. Soto), Ortega - Monreal. Tréner: Enrique Echevarria Perez.
CHORVÁTSKO 18: Durin - Iličič (78. Bročič), Jurišič (58. Šaronija), Jelič, Putnik - Jukič (63. Džankič) -  Stojanovič (41. Cerovčec), Julardžija (63. Zrilič), Bernobič, Svržnjak -  Pejič (78. Benčič). Tréner: Josip Šimunič.

KONEČNÉ PORADIE TURNAJA SLOVAKIA CUP 2019

1.

ŠPANIELSKO

2.

ANGLICKO

3.

RUSKO

4.

UKRAJINA

5.

SLOVENSKO

6.

ČESKO

7.

CHORVÁTSKO

8.

MEXIKO

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: