Zuzana Kučová postúpila do druhého kola kvalifikácie

TASR|14. jún 2011 o 13:30

Slovenská tenistka Zuzana Kučová sa prebojovala do druhého kvalifikácie na grandslamovom turnaji vo Wimbledone.

WIMBLEDON. Slovenská tenistka Zuzana Kučová sa prebojovala do 2. kvalifikácie na grandslamovom turnaji vo Wimbledone.

V úvodnom kole si poradila s Američankou Juliou Cohenovou v dvoch setoch 6:4 a 6:2. Jej ďalšou súperkou bude najvyššie nasadená Španielka Nuria Llagosterová Vivesová. Nedarilo sa Lenke Juríkovej, ktorá podľahla osemnástej nasadenej Japonke Kurumi Narovej v dvoch setoch 4:6 a 3:6.

Zuzana Kučová bola po úspešnom vstupe do wimbledonskej kvalifikácie spokojná. "Aj keď tráva nepatrí k mojím obľúbeným povrchom, dnes mi hrala do karát, lebo súperka mi vôbec neublížila údermi. Ja som podala dobrý výkon, ktorý dnes stačil na víťazstvo. Moja ďalšia súperka Llagosterová Vivesová tiež nie je typická trávarka, takže šance sú zajtra otvorené," povedala pre TASR staršia zo sestier Kučových.

Wienerová si Wimbledon nezahrá

Lenka Wienerová prehrala v utorňajšom stretnutí 1. kola trojkolovej kvalifikácie o postup do hlavnej súťaže dvojhry žien na treťom grandslamovom turnaji sezóny Wimbledone v Londýne (20. júna - 3. júla, celková dotácia 14,6 milióna libier, tráva) s takisto nenasadenou Ukrajinkou Tatianou Lužanskou 2:6, 6:7 (2). Odnáša si 2 body do počítačového poradia a šek na 1750 libier.

Dvadsaťtriročná Košičanka Wienerová, 202. vo svetovom rebríčku WTA, nenadviazala proti o tri roky staršej Lužanskej (193.) na tohtoročný úspech 6:4, 4:6, 6:1 z tvrdého povrchu v arizonskom Surprise. Prvý vzájomný duel sa konal vo februári a niekdajšia fedcupová reprezentantka SR Wienerová sa napokon prebojovala na tomto podujatí ITF až do finále.

Martinom Ležákom v rámci programu NTC trénersky vedená Wienerová neuspela v 1. kole wimbledonskej kvalifikácie ani predvlani, vtedy podľahla Češke Zuzane Ondráškovej. Teraz sa tzv. nad čiaru dostala až počas uplynulého víkendu. Predtým sa naposledy na "Majors" objavila v januári 2010 na melbournských Australian Open. Wienerová sa šiesty raz pokúšala o prienik do hlavnej singlovej súťaže s grandslamovou hodnotou. Na Australian Open 2009 sa lúčila až vo finálovom 3. kole kvalifikácie.

Kvalifikácia Wimbledonu 2011 sa koná 14. - 16. júna v areáli Bank of England Sports Ground v Roehamptone. Právo štartu priamo v hlavnej súťaži na základe svojho postavenia vo svetovom rebríčku majú Dominika Cibulková, Daniela Hantuchová a Magdaléna Rybáriková.

kvalifikácia - 1. kolo:

Zuzana KUČOVÁ (SR) - Julia Cohenová (USA) 6:4, 6:2

Kurumi Narová (18-Jap.) - Lenka JURÍKOVÁ (SR) 6:4, 6:3

Tatiana Lužanská (Ukr.) - Lenka WIENEROVÁ (SR) 6:2, 7:6 (2)

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Zuzana Kučová postúpila do druhého kola kvalifikácie