Žilina zdolala Michalovce, vrátila sa na druhé miesto tabuľky

László Bénes (v strede) oslavuje svoj gól do siete Michaloviec.
László Bénes (v strede) oslavuje svoj gól do siete Michaloviec. (Autor: TASR/AP)
SITA|27. sep 2015 o 16:09

Potvrdili úlohu favorita. Futbalisti Žiliny si po víťazstve na pôde majstra z Trenčína pripísali do tabuľky ďalšie tri body. Doma zdolali nováčika z Michaloviec.

ŽILINA. Hráči tímu MŠK Žilina podľa očakávania zvíťazili v nedeľňajšom súboji jedenásteho kola futbalovej Fortuna ligy 2015/2016 nad nováčikom súťaže MFK Zemplín Michalovce (2:0).

Domáci boli počas celého duelu lepší. V 30. minúte otvoril skóre duelu Jaroslav Mihalík. Využil pekný center Čmelíka z pravej strany a nedal šancu skúsenému gólmanovi hostí Kelemenovi.

cmelik_r555_res.jpg

Žilinčan Lukáš Čmelík (vľavo) centruje loptu spoza brániaceho hráča Michaloviec Milana Šimčáka. FOTO - SITA.

Po zmene strán pridal druhý presný zásah Žiliny v 70. minúte Bénes. Technickou strelou z 22 metrov trafil do šibenice súperovej bránky.

Najväčšiu šancu v zápase mali hostia v 75. minúte. Striedajúci Kunca však mieril z jedenástich metrov nad Volešákovu bránku.

Futbalisti Žiliny sa v tabuľke Fortuna ligy vrátili na druhé miesto za vedúci Trenčín. Michalovce sú na predposlednej 11. pozícii.

sturma_res.jpg

Tréner Michaloviec František Šturma sledoval duel iba z hľadiska. FOTO - TASR.

FORTUNA LIGA 2015/2016 - 11. kolo:

Žilina - Michalovce 2:0 (1:0)

Góly: 30. J. Mihalík, 70. Bénes

ŽK: 24. Vavro, 32. Mazáň - 45.+ E. Mensah, 54. Bayón, 66. Marcos Pérez, rozhodovali: Mastiš - Somoláni, Hrmo, 1259 divákov

Žilina: Volešák - Paur (71. Špalek), Škriniar, Vavro, Mazáň - Pečovský - Čmelík (78. Hlohovský), Káčer (60. Škvarka), Bénes, J. Mihalík - William Alves de Oliveira

Michalovce: Kelemen - Marcos Pérez, Chubutia, Vernon de Marco, Šimčák - Sedlák - M. Koscelník (71. D. Kunca), Turík (46. Bayón), S. Danko - E. Mensah, P. Nworah (76. Kerič)

Hlasy trénerov:

Adrián Guľa, tréner Žiliny: "Chlapci sa snažili otvoriť zavretú obranu súpera. V prvom polčase sa im to darilo menej, pretože sme nemali dostatok centrov. V druhom polčase už to bolo lepšie. Chalani dali gól na 2:0 a zápas v pokoji dohrali. Pre nás je dôležité, že sme po dueli v Trenčíne dokázali zvládnuť zápas fyzicky, aj prechod z umelej na prírodnú trávu bol v poriadku. Vieme hrať ešte lepšie a v ďalšom zápase to budeme chcieť potvrdiť."

Vladimír Rusnák, asistent trénera Michaloviec: "Chceli sme hrať pozorne v defenzíve, čo sa nám aj čiastočne darilo. Snažili sme sa o kontry, brejkové situácie sme však nezakončili dobre. Za týždeň sme absolvovali tri ťažké duely a bolo vidno, že chlapcom chýbali sily. Žilina bola silná na lopte, potrestala naše chyby. Dala pekné góly a jej víťazstvo je zaslúžené."

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Žilina zdolala Michalovce, vrátila sa na druhé miesto tabuľky