Zenit si priblížil ruský titul, Škrtel bol pri tom

SITA|29. okt 2007 o 12:06

MOSKVA 29. októbra (SITA) - Futbalisti Zenitu Petrohradu sa po nedeľňajších stretnutiach 28. kola priblížili k zisku titulu v ruskej najvyššej súťaži. Zverenci holandského trénera Dicka Advocaata zvíťazili ...

MOSKVA 29. októbra (SITA) - Futbalisti Zenitu Petrohradu sa po nedeľňajších stretnutiach 28. kola priblížili k zisku titulu v ruskej najvyššej súťaži. Zverenci holandského trénera Dicka Advocaata zvíťazili na pôde Spartaka Nalčik hladko 3:0 a keďže ich najväčší konkurent v boji o ligovú trofej Spartak Moskva dokázal na pôde Saturnu Moskovská oblasť uhrať len bezgólovú remízu, Zenit má dve kola pred koncom súťaže na čele tabuľky dvojbodový náskok. V tíme Petrohradu odohral celé stretnutie slovenský reprezentačný stopér Martin Škrtel, brankár Kamil Čontofalský sedel tentoraz len na lavičke náhradníkov a svoje miesto medzi tromi žrďami musel prenechať Vjačeslavovi Malafejevovi. “V tíme vládne samozrejme veľká spokojnosť, aj keď to rozhodne nebol taký ľahký zápas, ako naznačuje výsledok. Nalčik ešte stále bojuje o záchranu, navyše bol nesmierne zlý terén, takmer celé ihrisko bolo pod vodou. Sme však veľmi radi, že sme to zvládli. Nedostali sme gól, čo je dobrá vizitka aj pre obranu, zaznamenali sme tri pekné presné zásahy, ktoré nám zabezpečili víťazstvo. Teraz máme už všetko vo svojich rukách, ak vyhráme v zostávajúcich dvoch dueloch, sme majstri a nemusíme sa už pozerať na výsledky nášho konkurenta,” povedal pre agentúru SITA v nedeľu večer 22-ročný rodák z Handlovej Martin Škrtel, ktorý objasnil aj nenomináciu Čontofalského do základnej zostavy: “Vysvetlenie je úplne jednoduché. V Rusku je pravidlo, že v základnej jedenástke musia byť štyria domáci hráči. Predtým pomáhali napĺňať kvótu útočník Pogrebnjak či záložník Denisov, no keďže obaja sú teraz zranení a tréner nechcel príliš zasahovať do zostavy, voľba tentoraz padla na gólmana Malafejeva a Kamil musel zostať na striedačke.”

Zenit do konca ligovej súťaže ešte bude na domácej pôde hostiť FK Moskva a v poslednom dueli sa predstaví na ihrisku Saturnu Moskovská oblasť. Spartak Moskva odohrá dve domáce stretnutia proti FK Rostov na Done a Dinamu Moskva. “Nečaká nás samozrejme nič jednoduché, pretože FK Moskva hrá ešte stále o druhé miesto a nič nám nedá zadarmo. Ja však pevne verím, že máme dostatočne skúsené mužstvo, aby sme to zvládli,” dodal v súčasnosti najlepší slovenský obranca.


Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Zenit si priblížil ruský titul, Škrtel bol pri tom