Draftovou jednotkou sa stal Haščák, Starosta dostal ako posledný cenu útechy

Slovenské hokejové legendy Marián Gáborík, Richard Lintner a Marián Hossa so špeciálnymi dresmi pripravovaného Zápasu hviezd počas tlačovej konferencie hokejovej Tipsport ligy o Zápase hviezd.
Slovenské hokejové legendy Marián Gáborík, Richard Lintner a Marián Hossa so špeciálnymi dresmi pripravovaného Zápasu hviezd počas tlačovej konferencie hokejovej Tipsport ligy o Zápase hviezd. (Autor: Branislav Bibel SITA)
TASR|18. jan 2020 o 19:25

Úvodné buly Zápasu hviezd sa vhodí o 15.00.

TRENČIN. Jednotkou sobotňajšieho draftu pre Zápas hviezd Tipsport Ligy 2020 sa stal Marcel Haščák. Útočníka HC Košice si do tímu vybral manažér Marián Hossa.

Manažér druhého tímu Marián Gáborík vo svojom prvom výbere siahol po obrancovi Banskej Bystrice Jordonovi Southornovi.

Starosta dostal televízor

Draft sa uskutočnil deň pred exhibičným zápasom v trenčianskom hoteli Magnus. Obaja manažéri draftovali najskôr trénerov pre svoje tímy. Hossovu družinu povedie Roman Stantien zo Slovana Bratislava, Gáboríkovu zasa kouč domácej Dukly Trenčín Ján Pardavý.

"Ja som dúfal, že ak príde šanca získať prvú voľbu, vyberiem si Marcela. Je to najlepší kanonier extraligy, tam nebolo o čom," povedal Hossa.

Na vyslovenie svojho mena z úst jedného z dvojice manažérov čakal najdlhšie najstarší muž celej exhibície Tomáš Starosta. Tridsaťosemročný veterán si napokon oblečie dres výberu Mariána Hossu, ktorý mal právo posledného výberu.

Starosta dostal ako odmenu za dlhé čakanie televízor. "Je to pekné, že ma aspoň takto odškodnili. Ale chcem povedať, že si veľmi vážim, že môžem byť súčasťou tejto akcie," uviedol Starosta.

Zručnosť predvedú aj legendy

Exhibícia sa bude hrať vo formáte troch proti trom, jedna tretina bude trvať desať minút. Úvodné buly sa vhodí o 15.00. Prestávky vyplnia obľúbené súťaže zručnosti. Okrem osobností Tipsport Ligy si v nich otestujú svoje schopnosti aj hviezdy nedávnej minulosti na čele s viacerými majstrami sveta.

"Súťaže zručností sú medzi divákmi veľmi obľúbené, dávame im väčší a ešte výraznejší priestor ako v minulosti, keďže to bude zároveň porovnanie šikovnosti súčasných hviezd ligy s legendami.

Niečo podobné sme tu ešte nemali. Nezabúdame ani na charitatívny rozmer akcie. Za každé víťazstvo hokejových veteránov či remízový stav poputuje 1000 eur pre detské autistické centrum v Trenčíne," povedal riaditeľ Tisport Ligy Richard Lintner.

Hlavným rozhodcom exhibície bude Trenčan Peter Lokšík. Rozhoduje už 26. sezónu, za sebou má pätnásť ročníkov v pozícii hlavného arbitra a sedem v úlohe čiarového v najvyššej slovenskej súťaži, viedol už aj viaceré finálové stretnutia, zúčastnil sa na svetových šampionátoch do 18 a 20 rokov.

Na čiarach mu budú pomáhať dvaja arbitri, ktorí sa v úvode roka predstavili vo finále na svetových mládežníckych šampionátoch. Magdaléna Čerhitová účinkovala vo finále medzi Kanadou a USA na majstrovstvách sveta žien do 18 rokov v Bratislave, Šimon Synek bol zasa jeden z kvarteta mužov v pruhovanom vo finále Rusko - Kanada na svetovom šampionáte do 20 rokov v Ostrave. Synek sa v Tipsport Lige objavuje už piatu sezónu.

TÍM HOSSA:

  • Tréner: Roman Stantien - HC Slovan Bratislava
  • Brankári: Andrej Košarišťan #29 - HC Košice, Tyler Beskorowany, #34 - HC 05 Banská Bystrica
  • Obrancovia: Graeme McCormack #12 - Dukla Trenčín, Tomáš Starosta #19 - Dukla Trenčín, Mitch Versteeg #44 - HK Nitra, Willie Corrin #5 - HKM Zvolen
  • Útočníci: Josef Mikyska #25 - Dukla Trenčín, Jindřich Abdul #23 - HC Slovan Bratislava, Marcel Haščák #17 - HC Košice, Joona Jääskeläinen #84 - HC 05 Banská Bystrica, Christopher Lalancette #12 - Michalovce, Václav Stupka #12 - HC Nové Zámky, Andrej Kollár #27 - HK Nitra

TÍM GÁBORÍK:

  • Tréner: Ján Pardavý - Dukla Trenčín
  • Brankári: Matej Tomek #30 - Dukla Trenčín
  • Obrancovia: Jordon Southorn #10 - HC 05 Banská Bystrica, Martin Štajnoch #3 - HC Slovan Bratislava, Lukáš Kozák #72 - HK Poprad
  • Útočníci: Brandon Alderson #64 - Dukla Trenčín, Tomáš Zigo #24 - HC Slovan Bratislava, Brock Trotter #19 - HKM Zvolen, Jordan Hickmott #16 - HC 05 Banská Bystrica, Michael Vandas #91 - HK Poprad, Ján Sýkora #17 - HC 07 Detva, Jakub Sukeľ #18 - HK 32 Liptovský Mikuláš (nominovaný bol ako hráč HK 32 Liptovský Mikuláš, odkiaľ ho získali Košice v rámci výmeny v týždni pred začiatkom All-Star víkendu), Michal Chovan #91 - HC Košice
Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Draftovou jednotkou sa stal Haščák, Starosta dostal ako posledný cenu útechy