Za strelca sa nepovažuje, v Prešove to však Kokavcovi sype

V striebornej prilbe. Najlepší hráč mesiaca október.
V striebornej prilbe. Najlepší hráč mesiaca október. (Autor: FB/Vlado Salzer)
Daniel Dedina|15. nov 2016 o 00:00

Po zápase v Michalovciach privítajú na domácom ľade súpera z Detvy.

PREŠOV. Hokejisti HC Prešov Penguins si v týchto dňoch merajú sily s priamymi konkurentmi o čelo tabuľky Budiš 1. hokejovej ligy. Po zápase v Michalovciach privítajú zverenci trénera Antona Tomka zajtra o 18.00 hod. na domácom ľade súpera z Detvy.

Prešovčania sa v uplynulom období viezli na úspešnej vlne. Ich päťzápasovú víťaznú šnúru zastavil až naposledy líder z Michaloviec, ktorému na jeho ľade podľahli 1:4.

„Bol to vyrovnaný zápas. Michalovce sa ujali vedenia veľmi skoro. Už v úvodnej minúte sme mali vylúčeného hráča a súper využil hneď svoju prvú presilovku. Potom sme sa dostali do zápasu, vytvorili sme si viaceré veľmi dobré príležitosti, ale nedokázali sme prekonať výborného brankára domácich. Súper nám v druhej tretine ušiel až na rozdiel troch gólov a zostávajúci priebeh stretnutia si už dokázal ustrážiť. Rozhodla najmä efektivita a premieňanie šancí,“ vrátil sa ešte v poradí k tretiemu vzájomnému súboju dvoch východniarskych tímov v tejto sezóne (zakaždým zatiaľ uspel domáci tím, predtým zvíťazili Michalovce 6:1 a Prešov 4:3 po predĺžení) krídelník prvého prešovského útoku Michal Kokavec.

Traja ašpiranti na finále

Všetko zatiaľ nasvedčuje tomu, že v aktuálnom prvoligovom ročníku si to o najvyššie priečky medzi sebou rozdá trio Michalovce, Detva a Prešov.

Šarišania sú zatiaľ na treťom mieste tabuľky, na Michalovce strácajú deväť a na Detvu päť bodov. Zároveň ale majú o zápas menej ako ich obaja konkurenti.

„Zatiaľ je to fajn. Určite by ale každý z nás hráčov, trénerov i vedenia klubu bol v tabuľke rád ešte vyššie,“ povedal dobre stavaný hokejista, ktorý si pred šiestimi rokmi v dvoch stretnutiach na seba obliekol aj slovenský reprezentačný dres.

Na margo celkových ambícií prešovského klubu v aktuálnej sezóne Kokavec podotkol: „V základnej časti bude dôležité skončiť čo najvyššie, aby sme si v následnom play-off vybojovali výhodu domáceho prostredia v prípadných rozhodujúcich zápasoch. Poškuľujeme minimálne po finále, vysoké ambície ale nepochybne majú aj v Michalovciach a Detve. Kto sa z tejto trojice mužstiev do finále nakoniec nedostane, bude to predpokladám hodnotiť ako neúspech.“

Zavážila osoba trénera Tomka

Angažovaním Michala Kokavca urobil manažment prešovského klubu v predsezónnom období mimoriadne vydarený krok. 33-ročný žilinský odchovanec, ktorý strávil päť sezón v Slovane Bratislava a na Slovensku hrával i v Skalici, Banskej Bystrici a Martine, disponuje obrovským množstvom skúseností.

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Za strelca sa nepovažuje, v Prešove to však Kokavcovi sype