X Fight mieri do Bratislavy

Vladimír Bilohuščin|14. máj 2016 o 02:00

Už tento piatok bude bratislavská Hant Aréna praskať vo švíkoch, keď budeme svedkami premiérového podujatia X Fight. Na svoje si prídu všetci milovníci bojových športov, ktoré sa budú niesť v znamení zápasov MMA, okorenenými pästiarskym súbojom a dvoma duelmi v štýle K1.

Po veľmi dlhom čase teda môžu prísť podporiť svojho favorita aj fanúšikovia z hlavného mesta, v ktorom pôsobia špičkové kluby európskej úrovne. A presne absenciu veľkého podujatia takéhoto druhu si uvedomuje aj organizátor X Fightu Miroslav Orsolič, ktorý o usporiadaní galavečera už nejakú dobu uvažoval.

„Tato myšlienka sa v mojej hlave zrodila približné pred rokom a pol, keď som sa presťahoval do Bratislavy. Z organizáciou galavečerov som už mal niekoľkoročné skúsenosti z Košíc, z podujatia East Pro Fight. Myslím si, že v hlavnom meste by určite takýto veľký galavečer nemal chýbať. Podujatie, kde sa môžu prezentovať bratislavské kluby a vytvárať tak vzájomnú synergiu medzi fightermi a divákmi, respektíve ich budúcimi sponzormi. Bez toho to nikdy nebude na Slovensku fungovať a chlapci nikdy nedosiahnu výsledky, aké by si želali. Tento šport je potrebné neustále prezentovať a dávať do popredia. Toto je jediná možnosť, ako sa môžu odprezentovať a ukázať svoje umenie,“ ozrejmil Orsolič svoju pohnútku pustiť sa do projektu.

Na veľmi kvalitne obsadenom turnaji budeme svedkami medzinárodnej konfrontácie domácich bojovníkov s fightermi z okolitých krajín ako Maďarsko, Rakúsko, či Česko.

„Diváci sa majú určíte na čo tešiť,“ pokračuje Orsolič. „Zaujímavý bude určíte každý zápas, pretože týchto chlapcov nemali už dlho kde vidieť. Určíte by som do popredia vyzdvihol zápas Gábora Borároša, od ktorého očakávam pekný zápas v štýle MMA s Maďarom Kovacsom Kálmanom. Z boxerského prostredia určite bratislavský duel Erik Tlkanec vs. Dominik Kalavský. No a do tretice, v štýle K1, je to zápas medzi Bratislavskou Boxerňou a Ares Gym Žilina v dueli Bartl vs. Kulla. Samozrejme na čo sa môžu diváci tešiť najviac je Slávo Molnár, legenda MMA na Slovensku, ktorého Bratislavčania nevideli v ringu už tri roky.“

Molnár sa predstaví, ako inak, v hlavnom zápase večera, v ktorom nastúpi proti Košičanovi Gabrielovi Törökovi, ktorý nahradil zraneného Dritana Barjamaja. Okrem toho budeme svedkami ďalších deviatich zápasov.

„Zápasov bude spolu 10. Sedem v štýle MMA, dvakrát K1 a jeden boxerský duel. Hlavný zápas samozrejme zaobstará Slavomír Molnár, ktorému bohužiaľ pre zranenie vypadol dohodnutý super z Rakúska Dritan Barjamaj. Na poslednú chvíľu sa nám však podarilo nájsť mladého bojovníka z Košíc Gabriela Töröka, ktorý ukázal srdce bojovníka a tento zápas v ťažkej váhe zobral.“


Okrem zápolení sa diváci môžu tešiť aj na česko-slovenskú špičku v moderovaní MMA v podobe Ondřeja Novotného, ktorý nás turnajom prevedie. Chýbať nebude ani hudobný sprievodný program.

„Diváci sa určite môžu tešiť na výborného moderátora Ondřeja Novotného. No a o sprievodný program sa, okrem krásnych go-go tanečníc, postará známy slovenský hudobník Igor Kmeťo starší.“

Na otázku ako organizátor vidí budúcnosť podujatia Orsolič odpovedá: „Tak uvidíme ako sa nám to cele vydarí a ako ľudia prejavia o X Fight záujem. Mojim predsavzatím je pokračovať v tom ďalej. Tento rok mám v pláne usporiadať ďalšie kolo v októbri a potom, pravdepodobne v decembri, špeciálny vianočný X Fight turnaj, ktorý bude zameraný iba na MMA. Bude to ale skôr taká privátnejšia akcia. Viac detailov ale zatiaľ neprezradím.“

Ak chcete vidieť v akcii popredných slovenských bojovníkov reprezentujúcich kluby ako OFA Bratislava, Chaos Gym Bratislava, Bratislavská Boxerňa, či Ares Gym Žilina, podujatie X Fight by ste si určite nemali nechať ujsť!

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»X Fight mieri do Bratislavy