Woods skončil za mrežami, alkohol mu nezistili

Tiger Woods.
Tiger Woods. (Autor: TASR/AP)
Miloslav Šebela|31. máj 2017 o 18:15

Bývalý slávny golfista má opäť problémy. Woods sa bráni, že za volantom zaspal pre kombináciu silných liekov, ktoré užíva.

BRATISLAVA. Kedysi bol ikonou a športovcom, ktorého uznávali pre jeho profesionálny prístup. Tiger Woods bol športovou celebritou a najlepším golfistom sveta. Jeho celkové príjmy presiahli miliardu dolárov. S jeho menom sa spájali slávne značky.

Až kým jeho športové úspechy nenahradili škandály. Tým posledným je podozrenie, že Woods šoféroval pod vplyvom omamných látok.

Spal za volantom, no nenafúkal

Floridská polícia ho našla 29. mája o tretej hodine v noci spiaceho za volantom auta, ktoré malo naštartovaný motor a zapnuté svetlá. Auto stálo v jazdnom pruhu. Dychová skúška ukázala, že v tele nemal žiadny alkohol. Policajti po pár hodinách prepustili golfistu na kauciu.

Podľa polície nahlásil Woods užitie štyroch liekov. Jedným z nich bol aj vicodin, čo je liek na tlmenie bolesti. Woods sa momentálne zotavuje po štvrtej operácii chrbta.

„Chcem, aby verejnosť vedela, že v tom nebol alkohol. To, čo sa stalo, bola neočakávaná reakcia na lieky, ktoré mám predpísané. Neuvedomil som si, že na mňa kombinácia týchto liekov môže mať až taký veľký vplyv,“ uviedol Woods, ktorý od februára nehral na žiadnom turnaji.

Ak sa prípad neobjasní, tak čaká bývalú hviezdu súd. Na Floride môže za jazdu pod vplyvom omamných látok dostať trest pol roka vo väzení, ročný podmienečný trest, povinnú odvykaciu kúru alebo 50 hodín verejnoprospešných prác.

Úrady neskôr zverejnili videozáznam zadržania. Woods mal pri kontakte s floridskou políciou problémy s dodržiavaním základných pokynov.

Počas testu triezvosti zakolísal pri prechode po bielej čiare a začal dvíhať opačnú ruku než mu kázal policajt. Na otázku, kde bol, odpovedal "LA." Napokon ho s rukami za chrbtom posadili na zadné sedadlo policajného auta.

Polícia zverejnila tiež fotografie, na ktorých je vidieť dve pneumatiky s defektom a mierne poškodenie jeho vozidla okolo nárazníkov.

Najviac si poškodil milenkami

Woodsov pád sa začal v roku 2009. Po dopravnej nehode, ktorú vtedy nevedel vysvetliť, vysvitlo, že mal množstvo mileniek a podvádzal svoju vtedajšiu z manželku. K milostnému pomeru s Woodsom sa postupne prihlásili televízna moderátorka, niekoľko manažérok aj pornoherečka.

Woods sa rozviedol, na čas sa stiahol do úzadia, prišiel o viacerých sponzorov a výrazne utrpeli aj jeho golfové výkony. Od aféry navyše podstúpil tri operácie chrbta. Pri poslednej mu tento rok v apríli vyoperovali poškodenú platničku.

Na svojom blogu však napísal, že opäť chce hrať golf ako profesionálny hráč. Tiger Woods má na konte 72 víťazstiev na okruhu PGA. Na najväčších turnajoch – Majors má 14 víťazstiev. Posledné však dosiahol pred deviatimi rokmi.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Woods skončil za mrežami, alkohol mu nezistili