Wigan postúpil prvýkrát v histórii do finále FA Cupu

(Autor: SITA/AP)
TASR|13. apr 2013 o 20:38

Wigan sa v májom finále stretne s úspešnejším z dvojice Chelsea Londýn - Manchestser City.

LONDÝN. Futbalisti Wiganu Athletic prvýkrát v ich 81-ročnej histórii postúpili do finále FA Cupu, keď v sobotňajšom semifinále na londýnskom Wembley zdolali Millwall 2:0.

Semifinále na štadióne Wembley negatívne poznačili výtržnosti fanúšikov zdolaného tímu. Krátko po tom, ako v zmoknutom Londýne poslal Callum McManaman Wigan do dvojgólového vedenia, vypukli v sektore priaznivcov Millwallu násilnosti. Zasiahnuť musela s obuškami polícia, ktorá obnovila poriadok.

"Tieto okamihy boli škvrnou zápasu," poznamenal tréner Wiganu Roberto Martinez. "Nič som nevidel a nevšimol som si žiadne bitky medzi fanúšikmi. Sústredil som sa na dianie na ihrisku. Môžem o tom hovoriť, ak sa porozprávam s niektorými ľuďmi a overím si fakty," uviedol kouč Millwallu Kenny Jackett.

Hovorca druholigového klubu neskôr potvrdil, že incident v hľadisku prešetria. Podľa polície zadržali na zápase desať výtržníkov.

Wigan vo finále FA Cupu čaká lepší z nedeľňajšieho semifinále medzi Manchestrom City a obhajcom FC Chelsea. V roku 2006 hral klub vo finále Ligového pohára, v ktorom nestačil na Manchester United.

Výsledok - semifinále FA Cupu 2012/2013:

Millwall - Wigan Athletic 0:2 (0:1)

Góly: 25. Maloney, 78. McManaman

0:1

0:2

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Wigan postúpil prvýkrát v histórii do finále FA Cupu