Slovenky čaká dvojzápas v Budapešti, tréner Mašek po nich uzavrie nomináciu

Slovenské volejbalistky.
Slovenské volejbalistky. (Autor: TASR)
SITA|12. aug 2022 o 11:02

Pred generálkou družstvo zúžili.

BRATISLAVA. Slovenské volejbalové reprezentantky zavŕšia prípravu na kvalifikáciu o postup na budúcoročné majstrovstvá Európy dvoma prípravnými zápasmi v Budapešti - v piatok proti domácim Maďarkám (18.00 h) a v sobotu proti Českám (19.00 h).

Zverenkyne trénera Michala Maška majú za sebou tri úspešné priateľské stretnutia proti Rumunkám, v jedinom oficiálnom zvíťazili 3:1 na sety. Kvalifikáciu odštartujú 20. augusta domácim duelom proti Lotyškám.

"Videl som v akcii všetky hráčky, lebo viacero z nich malo dlhší herný výpadok. Bolo dôležité dať ich do zápasovej konfrontácie. V troch zápasoch sme odohrali dokopy štrnásť setov. Po hernej stránke sme získali veľa dát.

Bol som spokojný s blokom a obranou, lebo sme sa na to sústredili. Veľké medzery sme mali pri podaní a taktiež pri kontraútoku, ale počas týždňa sme pracovali práve na týchto činnostiach. Veľký pokrok urobili nahrávačky a stabilne hrali aj obe liberky.

Univerzálka Karin Šunderlíková hrala na „vlnách“, ale v jej hre viac prevažovali pozitíva. Pochvalu si zaslúžia aj blokárky a smečiarky. Som rád, že sme proti Rumunsku mohli hrať proti vysokému bloku. Nepozerali sme sa na kvalitu súpera, ale hlavne na svoju stranu. To, čo sme od trojzápasu s Rumunkami očakávali, sme aj splnili," uviedol tréner Mašek pre oficiálny web Slovenskej volejbalovej federácie.

Slovenský kormidelník po dueloch proti Rumunkám urobil niekoľko zmien v kádri, konečnú nomináciu zostaví po dvojzápase v Budapešti.

"Pred generálkou na kvalifikáciu sme družstvo zúžili a s tímom sa už ďalej nepripravujú nahrávačka Anna Kohútová a blokárka Nina Boledovičová. Nebudeme už skúšať zostavu tak ako v zápasoch proti Rumunkám.

Po týchto dvoch dueloch chceme mať jasno v tom, ktorá šestka odštartuje kvalifikáciu. Verím, že splníme všetky naše zadania a ciele, ktoré si pred týmito stretnutiami dávame," dodal tréner Mašek.

Slovenské volejbalistky odohrajú v kvalifikácii o postup na ME 2023 dvojzápasy proti výberom Dánska, Španielska a Lotyšska.

Po úvodnom dueli proti Lotyškám v Poprade (20. augusta o 18.00 h) nastúpia o štyri dni neskôr v Gijóne proti domácim Španielkám (19.30 h), 27. augusta privítajú v Poprade Dánky (18.00 h) a 4. septembra sa s nimi opäť stretnú v meste Koge (17.00 h), 7. septembra absolvujú domáci zápas proti Španielkám v Poprade (18.00 h) a o štyri dni neskôr sa predstavia v lotyšskej metropole Riga (17.00 h).

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Volejbal»Slovenky čaká dvojzápas v Budapešti, tréner Mašek po nich uzavrie nomináciu