Vo finále Slovenského pohára triumf Slov-maticu FOFO

Sportnet|17. jún 2009 o 23:03

Víťazom Slovenského pohára vo futsale 2008/09 sa stali hráči Slov-matic FOFO Bratislava, ktorí v stredajšom finálovom stretnutí v ŠH Mladosť zdolali mestského rivala Across Pinerola 4:2 (3:0).

BRATISLAVA.

Slov-matic obhájil víťazstvo v Slovenskom pohári spred vlani a v súboji o Superpohár vyzve úradujúceho slovenského majstra RCS Košice. Víťazovi a finalistovi Slovenského pohára symbolicky ceny odovzdali dosluhujúci prezident slovenského futsalu Vladimír Badura a od februára nový predseda zväzu Ladislav Čambal.

Výsledok - finále

Slov-matic FOFO Bratislava - Across Pinerola Bratislava 4:2 (3:0) - víťazom Slovenského pohára 2008/09 sa stal Slov-matic FOFO Bratislava

Góly: 17. Čambal, 18. Mikita, 18. Bartošek, 31. Rejžek - 35. Bagin, 38. Súkenník, ŽK: Vodecký, Nagy - Súkenník, Šporánek, 200 divákov

Slov-matic chcel dokázať, že strata titulu po štvorročnej nadvláde bola len intermezzo a Across Pinerola aj vo finále zostal verný svojej filozofii pri účasti v pohárovej súťaži - dať šancu predovšetkým mladým futsalistom, pred rokom ešte juniorom. Obe mužstvá vo finále odohrali výborné časti zápasu. Across Pinerola prvých 10 minút, Slov-matic "smrtiacich" 45 sekúnd medzi 17. a 18. minútou, keď strelil tri góly a bolo "vymaľované“. Od tohto momentu exmajster kontroloval hru, nepúšťal mladíkov do šancí. Naopak, množstvo príležitostí si vytvoril, ale v bránke stál vynikajúci Martin Paták. Krásnym gólom na 1:0 sa zaskvel Martin Čambal a poslal trénerovi a aj majiteľovi klubu vizitku, že je opäť zdravý a vo forme. Posledných 5 minút, už za stavu 4:0, vystrčili rožky aj "pineroláci". Najskôr na zadnej žrdi našiel milimetrovo Súkenník asi najlepšieho hráča zápasu Bagina, ktorý znížil na 1:4. O tri minúty jediný "starý pán Súkenník znížil na 4:2. Hostia odvolali brankára, ale skúsení "slovmatikári" si víťazstvo nenechali vziať.

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Futsal»Vo finále Slovenského pohára triumf Slov-maticu FOFO