Vlaňajší šampión skončil tentoraz až štvrtý

Víťaz vianočnej sálovky v Košiciach. Celok s názvom Tatrablesk.
Víťaz vianočnej sálovky v Košiciach. Celok s názvom Tatrablesk. (Autor: Rudolf Rondzik)
Rudolf Rondzik|28. dec 2016 o 00:00

Futsalový Heineken Cup má za sebou ďalší ročník.

KOŠICE. Futsalisti Schirche Hunde okolo ružomberského prvoligistu Petra Gála Andrezlyho pred rokom pozdvihli nad hlavy víťaznú trofej Heineken cupu.

Avšak tohtoročná obhajoba im na košickej vianočnej sálovke nevyšla. Prekvapujúco skončili až na nepopulárnom štvrtom mieste.

Turnaju napokon kraľovali sálovkári okolo Gabriela Ricka a Petra Kozára pod hlavičkou Tatrablesk. Tento tím sa teda po roku vrátil na piedestál Heineken cupu. A zaslúžene. Počas dvojdňových zápolení nenašiel premožiteľa, dokonca nestratili ani bodík.

Manažéri tímu Julo Handlovský a František Beregszászi unisono priznali: „Po vlaňajšom finálovom zlyhaní na pokutové kopy sme si tohto roku nepripúšťali nič iné, len víťazstvo v riadnom čase. Chlapci sa skoncentrovali na každý zápas, nepodľahli vianočnému hodovaniu a úspech sa dostavil. Sme radi, že víťazná trofej sa vrátila do našej vitríny. Rozhodli sme gólom Kyjovského z prvého útoku a keď Gabi Rick fantastickou strelou nedal Stanoví Pellovi v bráne Hajduku šancu, bolo vymaľované a nakročené do zaslúženej Štefanskej zábavy.“

Treba povedať, že 13. ročník vianočných zápolení mal po športovej stránke naozaj vysokú úroveň. Organizátori Mikuláš Jonec a Milan Nárožný si mohli spokojne vydýchnuť: „Stálo to zato. Počas celého turnaja nebolo žiadneho vyloženého outsidera. I Pólisti, ktorí síce nestrelili súperom ani gól, svojim súperom riadne podkurovali a ich gólman Rondy privádzal súperových útočníkov do zúfalstva. Vyradili sa napokon sami, hoci šancí, nájazdov a žrdí mali neúrekom. Prekvapilo i Domino vedené Robom Zeherom, ktoré napokon vydolovalo bronz. Súboje jednoznačne potvrdili, že stojí za to pripravovať ďalší, už štrnásty ročník.“

Z výsledkov – semifinále: Domino – Tatrablesk 1:3, Hajduk – Schirche Hunde 2:2 ( 7:6 ), o 3. miesto: Domino – Schirche Hunde 1:0, finále: Tatrablesk – Hajduk 2:0.

Najlepší strelec: Lorinčák (Domino) – 9 gólov, najlepší brankár Oberman (Tatrablesk), najlepší hráč: Selmani (Hajduk).
Vizitka víťazov: Oberman, Kozár, Rick, Kyjovský, E. a O. Lenartovci, Doša, Hudák, Drahovský, Brunovský, Baran a Várady.

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Futsal»Vlaňajší šampión skončil tentoraz až štvrtý