V Krásnej si domáci dobre zastrieľali

Do streleckej listiny sa zapísal aj Michal Košč. Zvyšoval už na 6:0 pre domácich.
Do streleckej listiny sa zapísal aj Michal Košč. Zvyšoval už na 6:0 pre domácich. (Autor: Jaroslav Glovičko)
Sportnet|14. mar 2016 o 00:00

Po takmer stotridsaťdňovej prestávke vybehol na svoj trávnik treťoligový líder – futbalisti Krásnej.

Po takmer stotridsaťdňovej prestávke vybehol na svoj trávnik treťoligový líder – futbalisti Krásnej, ktorí hostili tím z opačného pólu tabuľky, Moldavu. Hra a nakoniec i konečný výsledok (7:0) predzápasové prognózy iba potvrdili.

KOŠICE. Keď zoberieme do úvahy aj výmenu na trénerskom poste tesne pred jarnou ouvertúrou (Dušana Ujhelyho nahradil v poslednej chvíli ukrajinský kormidelník Sergej Vatsjak), je len samozrejmé, že futbalisti FK Bodva sú ešte príliš ďaleko od naplnenia túžby zachrániť najvyššiu regionálnu súťaž.

Nečudo, že po záverečnom hvizde rozhodcu nemal z hostí nik chuť rozprávať a tak sme si museli vystačiť s pohľadom späť len z jednej strany.

Zeher hviezdou zápasu

Prvou hviezdou zápasu bol jednoznačne bývalý legionár a prvoligista Róbert Zeher.

Nie iba preto, že sa mu hneď v úvode sezóny vydaril hetrik, ale najmä svojím poňatím hry, ktorou jednoznačne publikum zabával.

„Naozaj nešlo o to, kto dá koľko gólov. Avšak chceli sme dať od začiatku na vedomie súperom i verejnosti, že za celkovým víťazstvom pôjdeme so všetkým úsilím,“ rozhovoril sa kapitán vedúceho celku.

V prestupovom obdobie opustil Krásnu Radoslav Človečko, ktorý patril k dvorným nahrávačom Zehera a ich súčinnosť mala vysoké parametre. Nechýba mu na ihrisku?

„Rado je dobrý futbalista, ale chcel si ešte vyskúšať vyššiu súťaž, takže vedenie klubu mu to umožnilo. Vždy je škoda takého hráča, ale taký je futbalový život. Už aj v jeseni sme si dobre rozumeli s Matúšom Lorinčákom, no aj s ostatnými, takže verím, že to kvalitu našej hry neovplyvní. Dnešný súper nás príliš nepreveril, ale na začiatok to bolo dobré. Spočiatku sme si museli zvyknúť na prírodný terén i jeho nerovnosti, na ktorom sa hrá úplne ináč než na umelke. Postupne sa to vylepšovalo, ubúdalo nepresnosti a hru sme dostávali pod kontrolu. Vydarili sa nám aj niektoré útočné akcie a tak mohli byť diváci celkom spokojní,“ pochvaľoval si Róbert Zeher.

A mal prečo. On sám dvakrát s prehľadom a technicky preloboval súperovho gólmana a aj pri penalte si počínal s prehľadom, keď ho poslal na opačnú stranu.

„Nie, platí to, čo som už spomenul skôr. Išlo predovšetkým o dobrý štart celého mužstva a že to napokon vyústilo do exhibície, bola čerešnička na šľahačke. Výsledok však nesmieme preceniť. Moldava sa naozaj iba dáva dohromady a pre nich budú dôležitejšie iné zápasy. Rovnako aj pre nás,“ zamietol prehnanú eufóriu skúsený zverenec trénera Tomáša Danka.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»V Krásnej si domáci dobre zastrieľali