Viktor Pešta popísal príčiny neúspechu Tomáša Lejska

Vladimír Bilohuščin|24. nov 2016 o 01:00

Bojovník UFC prišiel podporiť český tím.

Semifinálové duely si nenechal ujsť ani jediný český zástupca v UFC Viktor Pešta (10-3). Ten pricestoval pomôcť svojím rodákom v príprave na tieto dôležité stretnutia. O Viktorovi sa vie, že jeho preferovaný štýl boja je zem, čiže sa do jeho rúk dostával hlavne Tomáš Lejsek, ktorý mal proti sebe nebezpečného postojára Gábora Borárosa.

Lejsek ale svoj súboj nezvládol, keď už v prvej minúte dostal po pokuse o takedown gilotínu. „Prišlo mi to, že si Lejsek ten takedown poriadne nepripravil,“ komentuje situáciu Pešta. „Pred zápasom sme sa bavili, že by tam nejaký takedown mohol poslať. Bolo jasne vidieť, že mal Gábor v úderoch hrozné bomby. Aj keď nič netrafil, len to tak zasvišťalo. Možno preto sa Lejsek rozhodol ísť na tú zem. Gábora sme chceli aj uťahať, keďže má pomerne veľkú muskulatúru a čím má človek viac svalov, tým je na tom horšie s kondíciou. Škoda, že sa dostal do takejto situácie už na začiatku súboja, keď mal Boráros ešte veľa síl. To bola ta rozdielová chyba.“

Aj keď bola gilotína chytená solídne, Viktor svojmu zverencovi dával stále šancu na únik. „Zo všetkého sa dá dostať. Neviem ako dobre to bolo chytené, to človek musí cítiť. Už som si myslel, že sa z toho dostane, lebo keď Boráros chytil gilotínu, bol chrbtom k pletivu a tú gilotínu chrbtom k pletivu neutiahnete. Tam nastala trošku chyba, Lejsek si tú pozíciu mal za každú cenu udržať. Akonáhle sa potom otočili, gilotínu mohol dotiahnuť, čiže tam bolo troška zaváhanie,“ podrobne vysvetľuje kľúčovú situáciu.

A čo si myslí Viktor o projekte OKTAGON VÝZVA? „Páči sa mi to. Som rád, že takýto program je konečne už aj u nás. Je to taká menšia produkcia, pretože je to pilotný projekt, ale je veľmi zaujímavé sledovať ohlasy divákov. Vyzerá to, že tí chlapci sú ´našľapaní´, nevyzerá to, žeby tam boli nejaký amatéri, zápasy majú úroveň. Už sa teším na finále,“ uzatvára český reprezentant.

Viktora Peštu vidíme 15. januára na akcii UFC Fight Night 103, kde sa mu postaví Poliak Damian Grabowski (20-4).

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Viktor Pešta popísal príčiny neúspechu Tomáša Lejska