Viem, že je veľmi silný a tvrdý, hovorí o Borárosovi jeho súper Gonzalez

Adrián Mečiar|30. apr 2018 o 02:00

Fernando Gonzalez si uvedomuje, že súboj proti Gáborovi Borárosovi nebude prechádzka ružovou záhradou.

Fernando Gonzalez sa vo veku 17 rokov rozhodol vymeniť futbal za MMA. K tomuto športu ho priviedol starši bratranec Diego Gonzalez (20-12, 1 NC), ktorý profesionálne zápasí už od roku 2002 a má na konte súboje s menami ako Dan Hardy či Akihiro Gono. V roku 2012 sa dokonca stretol aj s naším Ivanom Buchingerom.

Fernando dokázal na začiatok kariéry na submission ukončiť svojich prvých piatich súperov. Následne prišla porážka s talentovaným Ryanom Roddym (7-1-1), na ktorú ale zareagoval dvoma výhrami. Minulý rok síce opäť utržil porážku, no na tú dokázal odpovedať víťazným januárovým debutom v organizácii ACB.

Ďalším krokom k splneniu svojho cieľa, za ktorý si 26-ročný Švéd určil ´stať sa najlepším na svete´, je súboj so slovenskou hviezdou Gáborom Borárosom. „Viem o ňom, že je veľmi silný a tvrdý,“ hovorí Gonzalez, „nebude to jednoduché, no diváci určite uvidia dobrý zápas.“

Gonzalez už počas svojej kariéry bojoval v šiestich krajinách sveta. Slovensko bude jeho siedmou zastávkou. „Ešte nikdy predtým som na Slovensku nebol, takže sa tam teším. Počul som, že je to naozaj nádherná krajina.“

Duel medzi Borárosom a Gonzalezom je súčasťou turnaja Oktagon 6, ktorý sa uskutoční 26. mája. Dejiskom akcie bude košická Steel Aréna.  

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Viem, že je veľmi silný a tvrdý, hovorí o Borárosovi jeho súper Gonzalez