VIDEO: V drafte NHL môže byť vysoko. Iba 17-ročný talent dokonale oklamal brankára

Ondrej Molnár (vpravo) na turnaji 1-A divízie MS v hokeji do 18 rokov 2022.
Ondrej Molnár (vpravo) na turnaji 1-A divízie MS v hokeji do 18 rokov 2022. (Autor: TASR)
Sportnet|7. sep 2022 o 12:50

Slovenský útočník predviedol skvelú akciu, ktorú zakončil gólom.

NITRA. Prihrávku si prebral v strednom pásme a zrýchlil tak, že sa prehnal okolo brániaceho hráča. Brankára oklamal pohybom doprava a následne sa presunul na druhú stranu. Puk už s prehľadom usmernil do prázdnej bránky.

Iba 17-ročný útočník HK Nitra Ondrej Molnár predviedol v prípravnom zápase s českým klubom HC Dukla Jihlava gólovú lahôdku a potvrdil, že s ním pred draftom NHL 2023 treba rátať.

Molnárov gól bol zároveň aj víťazný. Nitra doma zdolala Jihlavu 4:2. Talentovaný útočník v dueli zaznamenal aj asistenciu, keď prihrával na úvodný gól.

VIDEO: Ondrej Molnár a jeho skvelý gól v zápase HK Nitra - HC Dukla Jihlava

Experti radia Molnára medzi nádeje, ktoré môžu prejsť budúcoročným draftom. Pravdepodobne by po ňom kluby mohli siahnuť v 2. kole.

Ryan Kennedy z The Hockey News ho zaradil do svojho veľmi skorého rebríčka najlepších 40 hráčov pre draft v roku 2023. Ľavého krídelníka dal na 38. miesto.

Molnár bol súčasťou osemnástky, ktorá v roku 2021 obsadila senzačnú striebornú pozíciu na turnaji Hlinka Gretzky Cup.

Ako jediný z úspešného tímu hral na turnaji aj v roku 2022. Slovensko na podujatí obsadilo konečnú 6. priečku.

Očakávalo sa od neho, že bude ťahúňom. Poslanie splnil a ukázal predovšetkým množstvo individuálnych kvalít, ktoré skauti neprehliadli.

Osemnástke pomohol aj k postupu do elitnej kategórie, keď Slovensko ovládlo domáci turnaj 1-A divízie MS.

V A-tíme Nitry hral aj v minulej sezóne. V 30 zápasoch zaznamenal dve asistencie. Vo výbere nitrianskej dvadsiatky dosiahol v 25 dueloch 19 bodov za 13 gólov a 6 asistencií.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»VIDEO: V drafte NHL môže byť vysoko. Iba 17-ročný talent dokonale oklamal brankára