V utorok Hossov domáci debut v drese Chicaga

SITA|1. dec 2009 o 13:35

Posledný zápas slovenského hokejového útočníka Mariána Hossu v chicagskej aréne United Center fanúšikov domácich Blackhawks zarmútil. ...

CHICAGO. Posledný zápas slovenského hokejového útočníka Mariána Hossu v chicagskej aréne United Center fanúšikov domácich Blackhawks zarmútil.

Tridsaťročný krídelník totiž ešte v drese Detroitu dvoma gólmi v štvrtom stretnutí finále Západnej konferencie poslal Red Wings do vedenia 3:1 na zápasy, čo prakticky znamenalo koniec púte "jastrabov" v play-off 2009. V utorok v súboji s Columbusom však bude všetko inak.

Trenčiansky odchovanec totiž absolvuje domácu premiéru vo farbách Chicaga a očakáva sa, že zožne obrovský aplauz. Marián Hossa ako jedna z najväčších hviezd tímu patrí už teraz medzi miláčikov publika, aj keď do zápasového kolotoča naskočil pred necelým týždňom.

Slovenský reprezentant sa do priaznivcov Chicaga "zaľúbil" už skôr.

"Táto hala je jedna z najhlučnejších v celej NHL. Fanúšikovia sú tu skvelí. Už v minulej sezóne som mal príležitosť zažiť vynikajúcu atmosféru, ktorú dokážu fanúšikovia vytvoriť. Teraz ma čaká domáca premiéra v drese Chicaga a veľmi sa na ňu teším," povedal pre Chicago Daily Herald po pondelňajšom tréningu Marián Hossa.

Pre staršieho z hokejových bratov Hossovcov to v utorok bude iba štvrtý zápas po operácii ramena, ktorú absolvoval v lete, keď vynechal úvod zámorskej profiligy. V prvom síce dosiahol dva góly, v ďalších dvoch však vyšiel bodovo naprázdno a v domácom prostredí sa bude snažiť prerušiť nepriaznivú sériu.

"Prvé zápasy po zranení sú trocha ťažšie. Nohy na ľade ešte neposlúchajú tak, ako by som si predstavoval. Musím tomu nechať trochu času. Snažím sa však do toho dostať čo najrýchlejšie," pokračoval skúsený útočník, ktorý po návrate hráva v útoku s Jonathanom Toewsom a Patrickom Kanom, toho však proti Blue Jackets pravdepodobne nahradí Patrick Sharp.

"Obdivujem, že sa Marián po dlhej pauze zavinenej zranením dokázal aklimatizovať v takom krátkom časovom úseku," poznamenal na Hossovu adresu Toews a na margo spolupráce so slovenským hokejistom doplnil:

"Máme o sebe prehľad. On ani nepotrebuje perfektnú prihrávku, puk si ho nájde sám. Keď ho už má na hokejke, dokáže robiť zázraky a má aj výbornú strelu."

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»V utorok Hossov domáci debut v drese Chicaga