V Pireu otvorili už piaty Slovenský dom

TASR|12. aug 2004 o 20:53

Pireus 12. augusta (TASR) - V gréckom Pireu vo štvrtok večer otvorili za účasti členov slovenskej olympijskej výpravy už piaty Slovenský dom v histórii ...

Pireus 12. augusta (TASR) - V gréckom Pireu vo štvrtok večer otvorili za účasti členov slovenskej olympijskej výpravy už piaty Slovenský dom v histórii olympijskej účasti samostatného Slovenska.

Aténsky dom vyrástol z dočasne uvoľneného dievčenského ústavu v blízkosti prístavu, kde práve kotví aj najväčšia výletná loď súčasnosti Queen Mary II. Otvorený bude až do konca Hier XXVIII. olympiády a jeho hlavnou úlohou nebude len prezentovať úspechy slovenského športu a rozvíjať slovenskú športovú diplomaciu, ale podľa slov jeho manažéra Petra Sisáka má fungovať aj ako výkladná skriňa Slovenska ako dynamickej krajiny a nového člena Európskej únie.

Každý večer sa v jeho priestoroch budú uskutočňovať rozličné recepcie významných predstaviteľov štátu, zástupcov slovenského športu i vzácnych zahraničných hostí. Chýbať by medzi nimi nemal ani čestný prezident Medzinárodného olympijského výboru Juan Antonio Samaranch.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Olympijské»V Pireu otvorili už piaty Slovenský dom