V. Lavička: "Dinamo potrestalo naše zbytočné chyby"

SITA|3. okt 2008 o 18:04

Hlavnému trénerovi českého futbalového klubu AC Sparta Praha Vítězslavovi Lavičkovi nebolo vo štvrtok večer na Letnej veľmi do reči.

PRAHA. Jeho zverenci totiž v domácom prostredí uhrali v odvete 1. kola hlavnej súťaže Pohára UEFA s chorvátskym Dinamom Záhreb iba remízu 3:3, čo v praxi znamenalo koniec pôsobenia tímu "rudých" v európskych pohároch v sezóne 2008/2009.

A pritom postup do skupinovej fázy Pohára UEFA bol naozaj veľmi blízko. "Veľmi dobre sme si uvedomovali, že aj napriek remíze 0:0 v prvom dueli v Záhrebe nás doma čaká ťažká odveta," citovala oficiálna stránka Sparty www.sparta.cz slová V. Lavičku, ktorý v druhom meraní síl využil služby všetkých troch slovenských legionárov v sparťanskom drese - brankára Matúša Kozáčika, obrancu Mariána Hada a stredopoliara Karola Kisela.

"Po dlhšom čase sa nám podarilo pretrhnúť streleckú smolu, ale k celkovému úspechu je potrebné, aby aj hra v defenzíve bola bez chýb, a to sa vo štvrtok nestalo," pokračoval smutný tréner V. Lavička. Kormidelník úradujúceho českého vicemajstra však športovo uznal: "Treba priznať, že súper bol o stupienok kvalitnejší - a aj napriek tomu, že oba zápasy sa skončili remízou, gól na ihrisku súpera rozhodol o postupe Dinama. Preto mne nezostáva nič iné, iba mu k postupu zablahoželať.

Vítězslav Lavička sa vyjadril aj k vývoju stretnutia, ktorý bol ako na hojdačke. "Aj keď Dinamo dalo prvý gól, my sme v krátkom časovom úseku dokázali skóre otočiť. Potom sme však urobili zbytočnú chybu, keď sme nezmyselnou rozohrávkou do stredu ihriska ponúkli súperovi šancu na vyrovnanie. V druhom polčase sme inkasovali po dorážke, čím sa naša pozícia zhoršila, no vieru v úspech sme vôbec nestrácali. Podarilo sa nám vyrovnať, prestriedali sme zostavu a všetky sily sme vrhli do ofenzívy, čo za stavu 2:3 bola naša jediná šanca. Aj napriek tomuto enormnému nasadeniu sa nám už víťazný gól nepodarilo streliť," skonštatoval lodivod Sparty Praha a pokračoval: "Vedeli sme, že Dinamo dokáže aj to najmenšie zaváhanie v defenzíve potrestať, no my sme im predsa svojimi hrubými chybami ponúkli šance na góly. Vyradenie z Pohára UEFA je pre nás všetkých v klube i pre našich fanúšikov samozrejme veľkým sklamaním. Kvalita chorvátskeho súpera bola predsa len o niečo vyššia, Dinamo zaslúžene postúpilo ďalej. Tou kvalitou myslím najmä výborných cudzincov v ich stredovej formácii."

Tréner "rudých" je už mysľou pri prestížnom derby pražských "S", ktoré sa uskutoční v pondelok 6. októbra o 17.15 h na Letnej. "Po vyradení z Pohára UEFA musíme teraz zmobilizovať všetky sily pred duelom so Slaviou. V súboji s Dinamom Záhreb sme zaregistrovali aj dobré okamžiky v našej hre smerom dopredu, na ktorých môžeme v súvislosti so stretnutím so Slaviou stavať," dodal V. Lavička.


Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Európska liga»V. Lavička: "Dinamo potrestalo naše zbytočné chyby"