Chce vraj dvadsaťnásobok. Bolt v Austrálii zrejme hrať nebude

Usain Bolt odštartoval tréningovú skúšku v austrálskom futbalovom klube Central Coast Mariners.
Usain Bolt odštartoval tréningovú skúšku v austrálskom futbalovom klube Central Coast Mariners. (Autor: TASR/AP)
SITA|23. okt 2018 o 10:03

Bližšie detaily ponúknutej zmluvy nezverejnili.

GOSFORD. Austrálsky futbalový klub Central Coast Mariners napokon zrejme nepodpíše kontrakt s niekdajším najlepším svetovým šprintérom Usainom Boltom.

Účastník austrálskej najvyššej súťaže v utorok informoval, že je to málo pravdepodobné.

Dôvodom je rozdielny pohľad na výšku peňažnej odmeny. Austrálčania nie sú schopní pokryť Boltove požiadavky, pokiaľ si nezoženú ešte jedného sponzora.

A dovtedy 32-ročný Bolt zrejme nebude môcť trénovať s tímom. Austrálske médiá špekulujú, že Mariners mali ponúknuť Boltovi zmluvu za približne 80-tisíc eur, ale on požaduje až jej dvadsaťnásobok.

Sydney Morning Herald píše o ponúknutej zmluve na 150-tisíc USD, ale aj o Boltovej požiadavke na 3 milióny USD. Klub sa vyjadril, že sú to zavádzajúce čísla, ale na pravú mieru tento rozpor neuviedol.

Usain Bolt je osemnásobný olympijský víťaz a 11-násobný majster sveta v šprintérskych disciplínach na atletickom ovále, ale po majstrovstvách sveta v Londýne 2017 ukončil svoju bohatú a úspešnú kariéru.

Prakticky odvtedy sa snaží nakopnúť futbalovú kariéru, ale zatiaľ sa mu nedarí podľa predstáv.

Nedávno odmietol kontrakt s maltským majstrom FC Valletta, no v Austrálii niekoľko týždňov trénoval s Central Coast Mariners pred začiatkom novej sezóny A-league.

V prípravnom zápase proti Macarthur South West United dvoma zásahmi prispel k víťazstvu 4:0.

Medzitým sa už začala najvyššia austrálska futbalová súťaž a Marines bez Bolta v 1. kole remizovali na trávniku Brisbane Roar 1:1.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Chce vraj dvadsaťnásobok. Bolt v Austrálii zrejme hrať nebude