UEFA sľubuje voľnú kartu pre Cardiff City

SITA|7. apr 2008 o 13:58

LONDÝN 7. apríla (SITA, AFP) - Európska futbalová únia (UEFA) je ochotná urobiť výnimku a poskytnúť mimoriadnu miestenku do európskych pohárových súťaží aj waleskému tímu Cardiff City, ktorý by sa mohol ...

LONDÝN 7. apríla (SITA, AFP) - Európska futbalová únia (UEFA) je ochotná urobiť výnimku a poskytnúť mimoriadnu miestenku do európskych pohárových súťaží aj waleskému tímu Cardiff City, ktorý by sa mohol kvalifikovať prostredníctvom víťazstva v Anglickom pohári FA Cup. Platné pravidlá Anglickej futbalovej asociácie (FA) takúto možnosť vylučujú a waleské kluby sú odkázané na vlastné súťaže, ale hovorca UEFA William

Gaillard v pondelok uviedol, že Cardiff City môže v prípade úspechu vo finále FA Cup-u s Portsmouthom (17. mája vo Wembley) počítať s podporou. Osobne sa k tejto iniciatíve prihlásil aj prezident UEFA Michel Platini. "Náš prezident požiadal výkonný výbor, aby sa zaoberal možnosťou udelenia voľnej karty. Z pohľadu UEFA by bolo nešťastné, keby klub, ktorý získa FA Cup, nemohol štartovať v európskej súťaži. Cardiff má naše sympatie, preto očakávam, že celá vec sa vyvinie správnym smerom," povedal Gaillard.

Rozhodnutie o tom, či sa Cardiff ako účastník druhej najvyššej anglickej súťaže The Championship bude môcť predstaviť v Pohári UEFA, by malo padnúť ešte pred finále o najstaršiu futbalovú trofej na svete.

Účasť v londýnskom finále si "The Bluebirds" zabezpečili víťazstvom v nedeľňajšom semifinále súťaže nad rovnako druholigovým FC Barnsley 1:0, čím zopakovali úspech spred 81 rokov. Naposledy do finále postúpili v roku 1927, keď napokon cennú trofej získali po víťazstve nad Arsenalom a stali sa jej doposiaľ jediným neanglickým držiteľom.


Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»FA Cup»UEFA sľubuje voľnú kartu pre Cardiff City