Tréner Lakers skritizoval NBA: Vianoce im nič nehovoria

SITA|22. dec 2010 o 10:37

Ak niečo nepasuje trénerovi Los Angeles Lakers Philovi Jacksonovi do slávnostného rámca Vianoc, potom je to - basketbalový zápas.

LOS ANGELES. Držiteľ 11 titulov NBA Jackson má v tomto smere zlé srdce na vedenie súťaže, ktoré každoročne na Prvý sviatok vianočný naservíruje priaznivcom basketbalu to najvýdatnejšie, čo môže. V sobotu si preto Lakers ako obhajcovia titulu prvý raz v sezóne zmerajú sily so supertímom z Miami. Okrem toho sú na programe ďalšie štyri stretnutia.

"Zdá sa, že pojem vianočné sviatky im už nič nehovorí. Len hrajte a zabávajte divákov pred televízorom. O tom im ide," posťažoval sa Jackson, ktorý, mimochodom, pochádza z rodiny kresťanského kňaza a farárky protestantskej cirkvi. "Príšernosť, ale čo s tým narobíme. Musíme hrať a spraviť maximum pre víťazstvo," pokračoval tréner.

Lakers na Vianoce "pracujú" pravidelne od roku 1999. Po výmene Shaquilla O'Neala do Miami hrali s Heat tri roky v rade. Kobe Bryant si vianočnú pohodu užil počas svojich 15 sezón v NBA iba dva razy nerátajúc výluku v ročníku 1998/99.

"Myslím si, že počas Vianoc by nik nemal hrať. Nechápem to," dodal Jackson. Jeho zverenci sa na sobotňajší duel nenaladili dobre, v utorok podľahli na domácej palubovke Milwaukee 79:98.

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Tréner Lakers skritizoval NBA: Vianoce im nič nehovoria