Klubu fandil ešte ako chlapec. Bakayoko odchádza od francúzskeho majstra k anglickému

Tiemoue Bakayoko (vpravo).
Tiemoue Bakayoko (vpravo). (Autor: TASR/AP)
Sportnet|15. júl 2017 o 20:33

Aj napriek mladému veku má ako víťaz francúzskej ligy skúsenosti, tvrdia v londýnskom klube.

LONDÝN. Úradujúci anglický futbalový majster FC Chelsea skompletizoval príchod Tiemoua Bakayoka z AS Monako. Dvadsaťdvaročný stredopoliar podpísal zmluvu na päť rokov, prestupovú čiastku oficiálne nezverejnili, no portál Goal.com referuje o čiastke 40 miliónov libier.

"Som šťastný, že som sa mohol pripojiť k tak skvelému tímu. Chelsea som fandil, keď som bol ešte malý chlapec. Teším sa na svoje napredovanie pod trénerom Antoniom Contem a po boku fantastických spoluhráčov," povedal francúzsky reprezentant pre oficiálny web Chelsea.

"Tiemoue sa v Monaku stal jeden z najlepších obrancov Európy, preto sme radi, že ho v Chelsea môžeme privítať. Aj napriek mladému veku má ako víťaz francúzskej ligy skúsenosti. Veríme, že pridá nášmu tímu potrebnú kvalitu," citovala agentúra DPA technického riaditeľa Michaela Emenala.

Bakayoko odohral za Monako celkovo 92 zápasov a strelil päť gólov, v ostatnej sezóne pomohol klubu k zisku titulu v Ligue 1 a účasti v semifinále Ligy majstrov. V reprezentačnom drese debutoval v marci tohto roka.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Klubu fandil ešte ako chlapec. Bakayoko odchádza od francúzskeho majstra k anglickému