Thornton: Súper? Som pripravený hrať aj proti dvom tímom naraz

Brankár St. Louis Blues Brian Elliott vyráža puk po zakončení Joea Thorntona v šiestom zápase série konferenčného finále.
Brankár St. Louis Blues Brian Elliott vyráža puk po zakončení Joea Thorntona v šiestom zápase série konferenčného finále. (Autor: SITA/AP)
SITA|26. máj 2016 o 16:18

San Jose Sharks si prvý raz od svojho vzniku v roku 1991 zahrá o Stanleyho pohár.

SAN JOSE. Hokejistom San Jose Sharks sa v stredu podarilo premiérovo v histórii klubu postúpiť do finále Stanleyho pohára v zámorskej NHL. A skúsenému centrovi elitnej formácie Joeovi Thorntonovi to vlialo množstvo novej energie.

Meno finálového súpera Sharks ešte nepoznajú (bude ním Tampa Bay Lightning alebo Pittsburgh Penguins), tridsaťšesťročný Kanaďan v tom však má jasno.

"Akého súpera by som si prial vo finále o Stanleyho pohár? Pre mňa to nehrá žiadnu úlohu. Ja som pripravený na všetko, aj hrať proti dvom tímom naraz," povedal rodák z ontárijského Londonu.

Joe Thornton (vľavo) si vymieňa názory s Jayom Bouwmeesterom v štvrtom zápase série konferenčného finále.
Joe Thornton (vľavo) si vymieňa názory s Jayom Bouwmeesterom v štvrtom zápase série konferenčného finále. (Autor: TASR/AP)

Sharks zvládli vyvrcholenie Západnej konferencie NHL v šiestich zápasoch.

V stredu na vlastnom ľade zdolali St. Louis 5:2 a v sérii hranej na štyri víťazstvá triumfovali 4:2. "Je to čosi neuveriteľné. Najmä dosiahnuť postup doma pred vlastnými fanúšikmi. Tí také niečo nezažili dvadsaťpäť rokov. Samozrejme, pre mňa osobne sa takisto skončilo dlhé čakanie. Je to príjemné," cituje NBCSN jedného z lídrov mužstva.

Joe Thornton hrá za San Jose od sezóny 2005/2006, v ktorej prišiel k Sharks z konkurenčného Bostonu. Bruins ho získali z 1. miesta draftu v roku 1997.

Na svojom konte má v NHL už 1367 duelov základnej časti s bilanciou 377 gólov a 964 asistencií. V play off pridal 150 štartov (27+91).

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Thornton: Súper? Som pripravený hrať aj proti dvom tímom naraz