Ukrajinskí a ruskí športovci sa objímali, čínski ponúkali americkým odznaky

Prezident Medzinárodného olympijského výboru (MOV) Thomas Bach máva počas záverečného ceremoniálu ZOH 2022.
Prezident Medzinárodného olympijského výboru (MOV) Thomas Bach máva počas záverečného ceremoniálu ZOH 2022. (Autor: TASR/AP)
TASR|22. feb 2022 o 07:06

Zimné športy sa po Pekingu zásadne zmenili, hovorí Bach.

PEKING. Zimné olympijské hry v Pekingu 2022 zásadne zmenili zimné športy, povedal prezident Medzinárodného olympijského výboru Thomas Bach.

Zanechali svetu dedičstvo nových globálnych zimných športov, povedal Bach pre China Media Group.

„Zimné športy sa po týchto zimných olympijských hrách v Pekingu 2022 zásadne zmenia a do zimných športov sa zapojí viac ako 300 miliónov Číňanov," povedal. „Toto je úžasné číslo," dodal.

Podľa štatistík čínskeho národného štatistického úradu sa od úspešnej kandidatúry Pekingu na hry v roku 2015 zúčastnilo zimných športových aktivít viac ako 346 miliónov Číňanov, čo dokazuje, že Čína splnila svoj záväzok.

Olympiáda mimo sporov

Bach poznamenal, že hry sa uskutočnili v čase, keď svet videl „vysoké politické napätie", a povedal, že úspech hier dokázal, že olympijské hry presahujú politické spory.

Povedal, že to, čím Peking 2022 na neho najviac zapôsobil, boli chvíle, keď sa ukrajinskí a ruskí športovci objímali, keď čínski športovci ponúkali svojim americkým náprotivkom odznaky, aby ukázali svoju pohostinnosť, a keď športovci tlieskali čínskym dobrovoľníkom na hrách.

Bezprecedentný úspech

Šéf MOV tiež ocenil spravodajstvo CMG o hrách na všetkých jej platformách, pričom ho označil za „bezprecedentný úspech".

Podľa dostupných údajov zo 17. februára, tri dni pred koncom hier, dosiahlo pokrytie CMG súvisiace so zimnými olympijskými hrami v Pekingu celkovo viac ako 48,4 miliardy zhliadnutí, čo je o niečo viac ako celkové údaje z Tokia 2021, ktoré predstavovali 47,9 miliardy.

Nachádzate sa tu:
Olympijské hry»Olympiáda Peking 2022»Ukrajinskí a ruskí športovci sa objímali, čínski ponúkali americkým odznaky