Theo Fleury opätovne ukončil kariéru

Theo Fleury sa počas tlačovky, na ktorej oznámil koniec kariéry, neubránil slzám.
Theo Fleury sa počas tlačovky, na ktorej oznámil koniec kariéry, neubránil slzám. (Autor: ap)
SITA|28. sep 2009 o 21:45

Theo Fleury sa rozhodol predčasne ukončiť svoj pokus o návrat do profesionálneho hokejového kolotoča po šesťročnej prestávke a v pondelok ohlásil opätovné ukončenie kariéry.

CALGARY.

Štyridsaťjedenročný Kanaďan si chcel v nasledujúcej sezóne zámorskej NHL opäť obliecť dres Calgary Flames, vedenie "plameňov" ho však počas uplynulého týždňa uvoľnilo z prípravného kempu.

Fleury si v štyroch prípravných duelov za Flames pripísal rovnaký počet kanadských bodov za 1 gól a tri asistencie, no ani to nestačilo na to, aby vedenie klubu presvedčil.

"Určite nechcem ísť do žiadneho iného tímu. Chcem skončiť ako súčasť organizácie Calgary Flames a presne to aj urobím," vyhlásil v pondelok Theoren Fleury.

Štyridsaťjedenročný rodák z Oxbow sa naposledy ukázal v profilige v sezóne 2002/03 ako hráč Chicaga. Následne ho na neurčito suspendovali a podrobil sa protialkoholickému liečeniu.

Medzičasom hral chvíľu v Európe i v nižších zámorských súťažiach. V priebehu septembra sa Fleury stretol s predstaviteľmi NHL a tí mu oznámili, že sa môže vrátiť do súťaže, v ktorej pôsobil od roku 1988 a hneď vo svojej nováčikovskej sezóne získal Stanleyho pohár práve s Calgary.

V roku 2002 si vybojoval s národným tímom zlato na zimných olympijských hrách v Salt Lake City. V NHL hrával okrem Calgary a Chicaga aj v Colorade a New York Rangers. Počas kariéry mal viackrát problémy s alkoholom.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Theo Fleury opätovne ukončil kariéru