Skrývala sa pred vojnou v garáži. Ukrajinská tenistka musela utiecť

Dajana Jastremská.
Dajana Jastremská. (Autor: SITA/AP)
SITA|28. feb 2022 o 17:24

Tenistka utiekla spolu so sestrou.

BRATISLAVA. Ukrajinská tenistka Dajana Jastremská utiekla zo svojej vlasti pred ruskou inváziou do Francúzska.

Dvadsaťjedenročná talentovaná hráčka na svojich sociálnych sieťach uviedla, že spolu s mladšou sestrou Ivannou opustili Odesu, kým ich rodičia zostali na Ukrajine.

"Po dvoch nociach strávených v podzemnej garáži nám rodičia schválili odchod z krajiny. Chýbate nám mama a otec. Sme unavené, ale sme v bezpečí. Ďakujeme Francúzsko, Ukrajina, zostaň silná,“ uviedla na sociálnej sieti Dajana Jastremská, bývalá 21. hráčka rebríčka WTA.

"Neviem, ako sa skončí táto vojna, ale musíte sa o seba starať, snažiť sa naplniť svoje sny, budovať si nový život a byť tu vždy jedna pre druhú," opätoval pozdrav ich otec podľa webu tennisnet.com.

Trojnásobná držiteľka singlových titulov na turnajoch hlavného ženského okruhu WTA Dajana Jastremská potvrdila svoju účasť na turnaji Lyon Open, ktorý sa začal v pondelok. Aktuálne 140. hráčka svetového rebríčka nastúpi v utorok v 1. kole proti Rumunke Ane Bogdanovej.

Spolu so sestrou ešte v pondelok odohrajú prvé kolo vo štvorhre proti Španielke Georgine Garcíovej-Pérezovej a Švajčiarke Xenii Knollovej.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Skrývala sa pred vojnou v garáži. Ukrajinská tenistka musela utiecť