Arsenal stratil ďalšie body, doplatil aj na veľkú chybu brankára Čecha

Petr Čech.
Petr Čech. (Autor: TASR/AP)
SITA|31. jan 2018 o 08:30

Londýnčania nedokázali využiť svoj náskok, napokon nezískali ani bod.

SWANSEA. Futbalisti Arsenalu Londýn prehrali 1:3 na pôde Swansea City v utorňajšom zápase 25. kola anglickej Premier League.

Mužstvo trénera Arséna Wengera sa v 33. minúte ujalo vedenia gólom španielskeho obrancu Nacha Monreala. Hostitelia však neskôr otočili vývoj - dvakrát skóroval Sam Clucas a jeden presný zásah pridal ghanský legionár Jordan Ayew.

Tomu priamo na nohu prihral český brankár londýnskeho klubu Petr Čech.

VIDEO: Chyba Petra Čecha:

Swansea pomáha nový tréner

Futbalisti Arsenalu sú po prehre na šiestom mieste so 42 bodmi, hráči waleského klubu Swansea (23 bodov) sa odlepili z dna tabuľky a pred zvyšnými duelmi 25. kola sú priebežne mimo pásma zostupu.

"Cítil som, že v defenzíve sme boli veľmi slabí, urobili sme veľké chyby. Radšej by sme nemali hovoriť o druhom a treťom góle v našej sieti," priznal Wenger.

"Swansea hralo agresívne, disciplinovane a bolo hladné po úspechu. Bohužiaľ, neboli sme dosť dobrí a najmä disciplinovaní," doplnil kouč hostí.

Naopak, domáci tréner Carlos Carvalhal žiaril šťastím. Nečudo, 52-ročný rodák z Bragy prevzal mužstvo na konci decembra a Swansea pod jeho vedením v ôsmich súťažných dueloch prehralo iba raz. V ligovej súťaži od jeho príchodu z 15 možných bodov získalo desať.

Arsenal veľa bodov stratil, ale aj získal

"Vedeli sme, že Arsenal bude mať loptu častejšie vo svojej moci, ako to má vo zvyku proti väčšine tímov v Premier League. Uvedomovali sme si, že keď sa dostaneme pod tlak, súper si utvorí čisté šance," vysvetľoval Carvalhal.

"Počkali sme si na naše chvíle a skórovali. Konečne znova dýchame, už nie sme mŕtvi. Avšak ešte sme nič nedosiahli, ale sme ceste k dosiahnutiu dobrej pozície. Zatiaľ na nej nie sme, ale môžeme sa na ňu dostať," povedal podľa BBC Sport niekdajší kouč Besiktasu Istanbul či Sportingu Lisabon.

Arsenal má v tejto sezóne Premier League problémy dotiahnuť do úspešného konca priaznivo rozohrané zápasy. Postrácal takto už 15 bodov - s nimi na konte sa teraz mohol vyhrievať na druhom priečke.

"Je to zaujímavé číslo, ale taktiež sme nazbierali 14 bodov z duelov, v ktorých sme prehrávali. Defenzívnou hrou sme však poprehrávali príliš veľa zápasov, ktoré sme mali vyhrať," uznal Wenger.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Arsenal stratil ďalšie body, doplatil aj na veľkú chybu brankára Čecha