Švajčiarsko remizovalo s Kostarikou, zápas ovplyvnila penalta v závere

Hráči Švajčiarska sa radujú z gólu do siete Kostariky.
Hráči Švajčiarska sa radujú z gólu do siete Kostariky. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|27. jún 2018 o 00:00

Švajčiarsko postupuje do osemfinále spolu s Brazíliou.

MS vo futbale 2018 v Rusku:

E-skupina, 3. kolo:

Švajčiarsko - Kostarika 2:2 (1:0)

Góly: 31. Džemajli, 88. Drmič - 56. Waston, 90.+3 Sommer (vlastný). ŽK: Lichtsteiner, Zakaria, Schär - Gamboa, Campbell, Waston. Rozhodovali: Turpin - Danos, Gringore (všetci Fr.)

Švajčiarsko: Sommer - Lichtsteiner, Schär, Akanji, Rodriguez - Behrami (60. Zakaria), Xhaka - Shaqiri (81. Lang), Džemajli, Embolo - Gavranovič (69. Drmič)

Kostarika: Navas - Gamboa (90.+3 Smith), Acosta, Gonzalez, Waston, Oviedo - Colindres (81. Wallace), Borges, Guzman (90.+1 Azofeifa), Ruiz - Campbell

<>

NIŽNIJ NOVGOROD. Futbalisti Švajčiarska remizovali v stredajšom dueli 3. kola E-skupiny MS 2018 s Kostarikou 2:2. V tabuľke obsadili druhú priečku a v osemfinále sa v utorok 3. júla o 16.00 SELČ v Petrohrade stretnú so Švédskom.

Kostarika sa dočkala prvých gólov i prvého bodu na prebiehajúcom šampionáte, v tabuľke ale skončila až štvrtá.

Pozrite si najlepšie momentky zo zápasu Švajčiarsko - Kostarika: fotogaléria

27.6.2018

Kostarika mala v prvom polčase výraznejšie šance, ale skóre na štadióne v Nižnom Novgorode otvoril po polhodine hry Švajčiar Blerim Džemajli.

Stredoameričania v druhom polčase vyrovnali, postaral sa o to presnou hlavičkou Kendall Waston.

Švajčiarov poslal v 88. minúte opäť do vedenia striedajúci Josip Drmič, ale Bryan Ruiz v 93. minúte kopal penaltu a švajčiarskemu brankárovi Yannovi Sommerovi po odraze lopty od neho do siete pripísali vlastný gól na 2:2.

Hlasy po zápase:

Blerim Džemajli, strelec gólu Švajčiarska: "Mám radosť z gólu, ale nie z nášho výkonu. Ten nebol dobrý, vieme hrať oveľa lepšie. Dovolili sme súperovi príliš veľa šancí a môžeme sa poďakovať brankárovi. Môžeme byť ešte prekvapením šampionátu. Kedy, keď nie teraz?"

Vladimir Petkovič, tréner Švajčiarska: "Súpera sme postavili na nohy. Všetci vieme, že to nebol náš najlepší deň. Som ale veľmi šťastný, že sme postúpili. Teraz máme šancu v osemfinále napraviť to, čo sa nám dnes nedarilo. Niekedy trochu lietame v oblakoch, musíme zostať nohami na zemi. Môjmu tímu verím."

Oscar Ramirez, tréner Kostariky: "Bol to dnes náš posledný zápas. Škoda, že sme už nemohli postúpiť. Prvých 20-25 minút bolo z našej strane veľmi dobrých, potom sme trochu nechali hrať súpera. Ale nezaslúžili sme si prehrať, asi to je spravodlivý výsledok. Ešte neviem, či budem pokračovať na lavičke národného tímu."

Stručný priebeh stretnutia:

I. polčas

Už v šiestej minúte mali Kostaričania na konte tri strelecké pokusy do priestoru bránky. Najnebezpečnejšia bola hlavička Borgesa, ktorú brankár Sommer iba s námahou vytlačil na žrď. V 10. minúte Švajčiarov opäť zachránila iba konštrukcia bránky, keď sa parádnou strelou do brvna prezentoval Colindres.

Hre Švajčiarov chýbala myšlienka, odpovedali iba nepresným pokusom Gavranoviča a hneď musel na druhej strane opäť zasahovať Sommer po delovke Ovieda. Hneď zo svojej prvej veľkej príležitosti ale Švajčiari skórovali. V 31. minúte po centri do šestnástky priťukol Embolo šikovne hlavou na voľného Džemajliho a ten halfvolejom do odkrytej bránky dostal svoj tím do vedenia - 1:0. Kostaričania už v závere polčasu útočili menej intenzívne a do kabín išli s tesným mankom.

II. polčas

Po prestávke najskôr zaujala Rodriguezova ďalekonosná strela nad kostarickú bránku, potom pálil Embolo z uhla iba do brankára. Kostaričania v snahe o svoj prvý zásah na šampionáte predviedli pohľadnú akciu v 55. minúte, na jej konci však Oviedo vystrelil vysoko nad bránu. O minútu neskôr sa už Stredoameričania dočkali, keď sa po rohovom kope hlavou presadil Waston.

Tempo hry potom upadlo, Švajčiari mali častejšie loptu na kopačkách, ale neponáhľali sa bezhlavo do útoku a Kostaričanom už chýbali sily na výraznejšiu aktivitu a napádanie súpera. Švajčiari mohli rozhodnúť v 78. minúte, no striedajúci Drmič trafil hlavou iba do žrde. O desať minút neskôr sa ten istý hráč už presadil gólom na 2:1. Francúzsky arbiter ešte v nadstavení prisúdil Kostarike penaltu, Ruiz ju kopol do brvna, odtiaľ putovala lopta do brankára Sommera a do siete - 2:2.

Online prenos: Švajčiarsko - Kostarika (MS vo futbale 2018, E-skupina)

Majstrovstvá sveta Skupina E 2017/2018
27.06.2018 o 20:00
Švajčiarsko
2:2
(1:0, 1:2)
90+4 minúta
Ukončený
Kostarika
Prehľad
Góly: 31. Džemaili, 88. Drmić – 56. Waston, 90+4. B. Ruiz (pen.). ŽK: 37. Lichtsteiner (SUI), 75. Zakaria (SUI), 83. Schär (SUI) – 12. Gamboa (CRC), 30. J. Campbell (CRC), 89. Waston (CRC). Rozhodca: Turpin – Danos, Gringore (vš. FRA)..
Prenos
V druhom polčase sme boli svedkami hneď troch presných zásahov. V 56. minúte sa podarilo Wastonovi vyrovnať na 1:1 a už to vyzeralo, že sa tento stav meniť nebude. Prišla však 88. minúta a gól striedajúceho Drmića. V nadstavenom čase však ešte Kostarika získala pokutový kop, ktorý s veľkým šťastím Ruiz premenil, keď sa lopta odrazila do brány od ležiaceho Sommera a tak toto stretnutie končí remízou 2:2!

Z prvého miesta v skupine postupuje ďalej Brazília, do osemfinále sa teda dostáva aj Švajčiarsko.

S týmto konštatovaním sa už teda lúčim a prajem pekný zvyšok večera. Zápasom vás sprevádzal Miroslav Revaj.
90+6
Koniec zápasu.
90+4
goalCosta Rica dala gól!

Loptu si na biely bod postavil kostarický kapitán BRYAN RUIZ, ktorý penaltu premenil s veľkým šťastím! Jeho pokus skončil len na brvne, ale lopta sa následne odrazila od ležiaceho Sommera do siete a tak je stav zápasu vyrovnaný 2:2! Zrejme však tento gól bude vyhodnotení ako vlastný gól brankára Sommera.
90+3
changeStriedanie v tíme Kostarika: z ihriska odchádza Cristian Gamboa, prichádza Ian Smith.
90+2
90+2
importantBola nariadená penalta pre Kostariku! Teraz si však už Campbell vypýtal faul v pokutovom území od Zakariu. Kostarika tak má šancu opäť vyrovnať.
90+1
changeStriedanie v tíme Kostarika: z ihriska odchádza David Guzmán, prichádza Randall Azofeifa.
90
90
importantCampbell bol v ofsajde a tak Kostarika penaltu nezískava! Turpin sa ani neišiel pozrieť na video, stačil mu verdikt jeho kolegov, ktorý mu to v slúchadlu vysvetlili.
89
importantHlavný rozhodca Turpin prerušuje hru po zákroku na Campbella v pokutovom území a zrejme budeme svedkami pokutového kopu! Avšak, Campbell bol zrejme v postavení mimo hru. Do hry sa tak opäť dostáva na tomto šampionáte video.
89
yellowCardŽltú kartu dostáva Kendall Waston (Kostarika).
88
88
goalŠvajčiarsko dalo gól!
Švajčiari sa vracajú späť do vedenia o jeden gól a tak to zrejme nebude úspešná rozlúčka so šampionátom pre Kostariku! Sledovali sme pekný útočný výpad švajčiarskej reprezentácie, Zakaria sa prezentoval výborným centrom z pravej strany, v pokutovom území sa lopta dostala k JOSIPOVI DRMIĆOVI a ten posiela Švajčiarsko do vedenia 2:1! Švajčiarsky tréner tak mal šťastnú ruku pri striedaní.
87
Pomaly sa blíži záver tohto zápasu, opäť nemá stretnutie nijak vysoké tempo. Takýto výsledok vyhovuje obom celkom, ale častejšie je pri lopte Švajčiarsko.
86
Skóre tohto zápasu sa teda stále nemení a podobne je tomu aj v zápase medzi Brazíliou a Srbskom. Zdá sa už teda byť o osemfinalistoch z tejto skupiny rozhodnuté.
85
Do pokutového územia Švajčiarska smeroval center, na ktorý si nabiehal Wallace, ale previnil sa len útočným faulom na Lichtsteinera. Švajčiarsky kapitán si opäť neodpustil pár pripomienok k hlavnému rozhodcovi.
84
Toto je však nepríjemný moment pre Švajčiarsko. Schär dostáva žltú kartu a keďže to je jeho druhá na šampionáte, do osemfinále nebude môcť naskočiť. Tým pádom sa Švajčiarom rozpadla stopérska dvojica.
83
yellowCardŽltú kartu dostáva Fabian Schär (Švajčiarsko).
81
changeStriedanie v tíme Kostarika: z ihriska odchádza Daniel Colindres, prichádza Rodney Wallace.
81
changeStriedanie v tíme Švajčiarsko: z ihriska odchádza Xherdan Shaqiri, prichádza Michael Lang.
80
Do konca riadneho hracieho času ostáva ešte desať minúť. Sledovali sme zaujímavý úsek zápasu, ale momentálne sa oba tímy do útočenie nepúšťajú. Sme tak zvedaví, čo záver zápasu ešte ponúkne.
79
79
importantVeľa nechýbalo a Švajčiarsko mohlo opäť vyhrávať! Embolo odcentroval loptu na Drmića, ktorý z vnútra pokutového územia poslal loptu len to konštrukcie brány!
78
Nasledoval však rýchly protiútok Švajčiarska, v pokutovom území sa chystal na strelu Embolo, ale napokon bol od lopty odzbrojení súperovou obranou.
77
Útok po pravej strane sa snažil potiahnúť Lichtsteiner, ale napokon loptu stráca. Kostarika sa už pokúša o prienik na súperovu polovicu, ale Švajčiari sa dobre rozostavili v strede poľa.
75
yellowCardŽltú kartu dostáva Denis Zakaria (Švajčiarsko).
74
Švajčiari majú aj naďalej loptu na svojich kopačkách a operujú na súperovej polovici. Kostarika už zrejme nemá síl na agresívnejšie napádanie.
72
Nový muž na ihrisku Drmić to skúsil strelou z väčšej vzdialenosti, ale nemieril presne. Kostarika sa pokúšala o rýchlu odpoveď, ale lopta je opäť na švajčiarskych kopačkách.
71
Brazília už vyhráva v zápase so Srbskom 2:0! Osemfinálové nádeje Srbska sa tak už pomaly rozplývajú, tento stav môže tešiť Švajčiarov.
70
Kostarika zahrávala ďalší rohový kop. Ten však už podobnú situáciu ako v 56. minúte nepriniesol a tak Švajčiari rozbiehajú kombináciu na svojej polovici.
69
changeStriedanie v tíme Švajčiarsko: z ihriska odchádza Mario Gavranović, prichádza Josip Drmić.
67
Švajčiari sa snažia teraz držať hru čo najďalej od svojej brány, znova z tribún počujeme piskot. Diváci by najradšej videli útočné akcie v pravidelných intervaloch.
66
Útočné výpady sa striedajú na oboch stranách, ale dlhšiu dobu sme nič zaujímavého nevideli. Takýto stav vyhovuje zrejme obom reprezentáciám, Švajčiarom stačí na postup a pre Kostariku by to bola aspoň pekná rozlúčka.
64
Rýchly protiútok Švajčiarska potiahol pred pokutové územie Rodríguez, ale jeho následná prihrávka už nebola presná. Pri lopte je teda Švajčiarsko.
63
Kostarika sa však začína púšťať do ofenzívnych výletov. Švajčiarsko si tak musí dávať pozor v zadných radoch, inkasovaný gól by tejto reprezentácii na nálade nepridal.
61
Švajčiari sa po zisku lopty nikam neponáhľajú a tak sledujeme podobný obra hry, ako tomu bolo za stavu 0:0. Po hodine hry je stav tohto zápasu vyrovnaný, pre Kostariku by to mohla byť aspoň dôstojná rozlúčka so šampionátom v Rusku.
60
changeStriedanie v tíme Švajčiarsko: z ihriska odchádza Valon Behrami, prichádza Denis Zakaria.
58
Kostariku však tento moment nakopol a začína hrať aktívnejšie. Snáď sa ešte máme v tomto zápase na čo tešiť, švajčiarski priaznivci však budú trocha tŕpnuť.
57
Menšie komplikácie na strane Švajčiarska, ale stále sa ešte nič vážneho nedeje. Aj za takéhoto stavu postupuje ďalej Švajčiarsko, navyše Srbi stále prehrávajú v zápase s Brazíliou.
56
56
goalCosta Rica dala gól!

Kostarika sa dočkala prvého gólu na šampionáte v Rusku! Futbalisti v bielych dresoch získali rohový kop, ktorý zahrali naozaj výborne, keď sa centrovaná lopta dostala na hlavu KENDALLA WASTONA a ten rozjasal svojich spoluhráčov. Stav zápasu je vyrovnaný 1:1!
55
Spoza pokutového územia sa k strele dostal Guzmán, ale nemieril presne a lopta išla vysoko nad bránu Švajčiarska. Po krátkej dobe je však Kostarika opäť pri lopte.
54
Podobný výsledok stále drží aj Brazília a tak sa ohľadom postupu do osemfinále nič nemení. Stále je však ešte dostatok času, aby sa situácia v skupine E zdramatizovala.
53
Rohový kop pred bránu odvrátila kostarická obrana do bezpečia, ale ešte sa k jednej strele dostal Embolo. Jeho pokus mu však nevyšiel a tak je už pri lopte súper.
52
Švajčiarsko získava rohový kop. Po zaujímavej prihrávke sa v pokutovom území dostával do zakončenia Embolo, ale jeho strelecký pokus zblokovala obrana Kostariky.
51
Po zisku lopty sa reprezentácia Kostariky presunula na útočnú polovicu, pred pokutovým územím sa Colindres snažil naslepo nájsť niekoho zo svojich spoluhráčov, ale jeho nepresná prihrávka putuje za postrannú čiaru.
50
50
Opäť je však pri lopte Švajčiarsko, ktoré tak zrejme bude aj v druhom polčase diktovať tempo hry. Kostarika stále na tomto šampionáte neskórovala, čo nieje dobrou vizitkou.
49
Na útočnej polovici operovalo Švajčiarsko, k prihrávke sa dostal Rodríguez, ktorého pekný pokus však smeroval nad kostarickú bránu.
48
Kostarika vybojoval prvý rohový kop v druhom polčase. Do zakončenia sa následne dostal Campbell, ale nemieril presne. Sommer sa pripravuje k rozohrávke od svojej brány.
47
Oba tímy sa už v druhom polčase prezentovali po jednom útočnom výpade, ale defenzívy zapracovali úspešne. Určite sme zvedaví, aké bude mať druhé dejstvo priebeh.
46
Druhý polčas tohto zápasu sa už naplno rozbehol, výkop mala Kostarika. Ani jeden z trénerov nespravil zmenu vo svojej zostave.
46
Začal sa druhý polčas.
Obe reprezentácie sú už spoločne s rozhodcami zápasu späť na hracej ploche, druhý polčas sa tak už čoskoro začne!
V prvom polčase sme hlavne v úvode sledovali veľmi zaujímavé stretnutie. Kostarika vstúpila do zápasu nebojácne a brankár Sommer musel vytiahúť hneď niekoľko zákrokov a zmaril aj veľkú gólovú príležitosť súpera. Švajčiarom sa však vydarila akcia z 31. minúty, ktorú zakončil Džemaili gólom a tak po prvom polčase vyhráva Švajčiarsko nad Kostarikou 1:0! Podobným výsledkom vyhráva aj Brazília nad Srbskom a tak momentálne do osemfinále postupujú Brazília a Švajčiarsko.
45+1
Prvý polčas sa skončil.
45
Prvý polčas sa predĺži o 1 minútu!
43
43
Teraz však Švajčiari trocha vypustili a ihneď sa to Kostarika snažila využiť. Defenzíva švajčiarskej reprezentácie hrá ale už pozorne a súpera do ničoho nepúšťa.
41
Záver prvého polčasu sa už blíži, obraz hry sa nemení. Po góle sa podarilo Švajčiarom prebrať réžiu hry a pohodlne si držia svoje tesné vedenie. Uvidíme, či prvý polčas ešte ponúkne niečo zaujímavé.
40
Sledovali sme ďalší rohový kop zo strany Švajčiarska. Pred bránou súpera sa tlačil do zakončenia Embolo, ale nepodarilo sa mu zmocniť lopty.
39
Aj skóre teda bude hrať určitú úlohu, ale zrejme netreba príliš zbytočne riskovať. Švajčiari hrajú aj naďalej v pokoji a kombinujú na súperovej polovici.
38
Lichtsteiner dostáva druhú žltú kartu na tomto šampionáte a tak do osemfinále nezasiahne. Brazília vyhráva nad Srbskom 1:0 a tak sa na prvé miesto posúva Brazília.
37
yellowCardŽltú kartu dostáva Stephan Lichtsteiner (Švajčiarsko).
35
Center pred bránu od Rodrígueza dokázal pokryť brankár Navas a loptu schoval do svojich rukavíc. Kostarika sa už snaží po dlhšej dobe opäť zaútočiť.
34
Švajčiari zahrávali rohový kop, ale v tomto prípade si obrana Kostariky dala pozor a súpera do žiadnej šance nepustila. Futbalisti v červenom však znova držia loptu na svojich kopačkách.
33
A opäť sa do zakončenia na súperovu bránu dostal Džemaili, ale tento jeho pokus už zblokovala kostarická obrana. Švajčiari sa zakrátko opäť dostávajú k lopte.
32
Švajčiarsko tak môže hrať ešte viac uvoľnenješie. Momentálne v tabuľke preskakuje Brazíliu a dostáva sa na prvé miesto v skupine. Do konca tohto zápasu, ale aj toho druhého medzi Srbskom a Brazíliou je ešte dostatok času.
31
31
goalŠvajčiarsko dalo gól!
Futbalisti v červenom sa dostávajú do vedenia o jeden gól! Švajčiari podnikli rýchly útočný výpad po pravej strane. Na zadnej tyči sa k centrovanej lopte dostal Embolo, ktorý ju hlavou presunul na BLERIMA DŽEMAILIHO a ten úspešnou strelou posiela Švajčiarsko do vedenia 1:0!
30
yellowCardŽltú kartu dostáva Joel Campbell (Kostarika).
29
Útočné ťaženie Kostariky je prerušené, Campbell sa previnil nedovoleným zákrokom. Švajčiarsko tak získava loptu v strede poľa, ale po rozohrávke lopty sa opäť nikam neponáhľa.
28
Ďaleko sa futbalisti v bielych dresoch nedostali, na svojej polovici už loptu drží Švajčiarsko. Helvéti sa však opäť nikam neponáhľajú, čo dávajú fanúšikovia na tribúne znova najavo.
27
Kostarika sa snaží o ďalší útočný výpad, ale lopta je momentálne pri Navasovi, ktorý už posiela svojich spoluhráčov na súperovu polovicu. Švajčiari sa však už snažia o vysoké napádanie.
26
Švajčiarsko zahrávalo rohový kop. Centrovanú loptu od rohovej zástavy vyboxoval do bezpečia brankár Navas, ktorý tak vôbec prvýkrát v tomto zápase musel nejakým spôsobom zasahovať.
25
Loptu však už opäť získava Švajčiarsko, ale stále čakáme na niečo výraznejšie od tejto reprezentácie, ktorá bojuje o účasť v osemfinálne. Švajčiari sa snažia hrať na istotu.
24
Schladiť Švajčiarov sa však už snaží ich súper. Kostarika sa púšťa do útočnejších akcií a tak teraz drží favorita zápasu pod menším tlakom.
23
Z tribún sa ozýva piskot. Momentálne tempo hry nieje nijak vysoké, predvedená hra Švajčiarska sa divákom nepáči. Švajčiari sa snažia kombinovať na svojej polovici a držať loptu čo najdlhšie.
22
Postupne sa však už švajčiarska reprezentácia presúva na útočnú polovicu, ale stále má problémy sa v útoku nejak výrazne presadiť. Švajčiarov však môže upokojovať fakt, že aj takýto výsledok stačí na postup.
21
21
Teraz však má Švajčiarsko problémy so založením útoku zo svojej polovice. Kostarika dobre bráni stred poľa a svojho súpera ďaleko nepúšťa.
20
Center od rohovej zástavky poslal pred bránu súpera Campbell, ale mieril len do rukavíc Sommera. Ten sa teda nemôže sťažovať na nedostatok práce, Švajčiarov už musel zachraňovať.
19
importantSommer sa musel mať opäť na pozore! Kostarika založila postupný útok, následne sa k strele dostal Colindres, ktorého pokus švajčiarsky brankár vyráža na rohový kop!
18
Kostarika sa však aj naďalej púšťa do útočných výpadov a tak máme možnosť sledovať celkom zaujímavé stretnutie. Švajčiari v prípade vyššieho víťazstva by však túto skupinu mohli aj vyhrať.
17
Momentálne sledujeme nápor švajčiarskej reprezentácie, ktorá sa snaží čo najrýchlejšie streliť gól a upokojiť tak situáciu. Spoza pokutového územia to zaujímavou strelou vyskúšal Gavranović, ale mieril len vedľa brány.
15
Ani v zápase Srbska s Brazíliou zatiaľ diváci gól nevideli. Za takého stavu sa teda nič nemení, ďalej postupuje Švajčiarsko a Brazília. Na takéto závery je však ešte času dosť.
14
Kostarika však uberá zo svojej aktivity a momentálne sa bráni na svojej polovici. Švajčiarsko sa tak púšťa do ďalšieho ofenzívneho výletu.
13
Dopredu sa však už dostáva aj Švajčiarsko, ale stále má problémy sa výraznejšie presadiť v útoku. Okrem priameho kopu z úvodu stretnutia toho veľa Švajčiari neukázali.
12
yellowCardŽltú kartu dostáva Cristian Gamboa (Kostarika).
11
11
Ako som už spomínal, Švajčiarsku stačí na postup aj remíza, ale zatiaľ to nieje nijak optimálny výkon tejto reprezentácie. Kostarika hrá zrejme uvoľnenejšie a je to na jej hre aj cítiť.
10
importantBrvno zachránilo Švajčiarsko! Guzmán sa krásne oprel do strely, ale trafil len konštrukciu brány! Sommer bol absolútne bez šance a celý jeho tím môže byť rád, že táto strela neskončila v sieti.
9
Ani teraz to švajčiarskym reprezentantom nevyšlo smerom dopredu a už sa musia brániť, pretože sa Kostarika rozostavila na útočnej polovici a snaží sa niečo zaujímavé vymyslieť.
8
Kostarika vysoko napáda švajčiarsku rozohrávku a tak majú futbalisti v červenom problémy s prechodom do útoku. Zrejme sa tak máme v tomto zápase na čo tešiť, favorit zápasu nezačína stretnutie zrovna najlepšie.
7
Švajčiarsko sa snažilo o rýchly prechod na útočnú polovicu, ale v strede poľa došlo k strate lopty a tak sme sledovali ďalší útok Kostariky. Spoza pokutového územia sa k strele dostal Colindres, ale nemieril presne.
6
6
Nuž, Kostarika vstúpia do tohto stretnutia veľmi nebojácne, predsa len už nemá čo stratiť a stále čaká na svoj prvý gól na šampionáte v Rusku. Toto stretnutie je rozlúčka so šampionátom a tak môže Kostarika aj riskovať.
5
importantFantastický brankár Sommer! Švajčiarsky brankár najprv čelil pokusu od Campbell, ale pokus do stredu brány vyrazil do bezpečia. Následne však prišiel center pred bránu a do gólovej hlavičky sa dostal Borges, ale famózny zákrok predviedol Sommer, ktorý gólovú hlavičku vyrazil do tyčky!
4
Dlho však netrvalo a Kostarika opäť zaútočila. Campbell potiahol loptu do pokutového územia, kde ho však od lopty včas odstavila švajčiarska obrana. Favorit zápasu sa tak už pokúša preniknúť smerom dopredu.
3
Na druhej strane sme už sledovali aj prvý útočný výpad Kostariky, o zakončenie sa pokúšal Oviedo, ale jeho pokus smeruje vysoko nad bránu súpera. Sommer sa tak už pripravuje k rozohrávke od svojej brány.
2
Hneď v úvode zápasu získalo Švajčiarsko po nedovolenom zákroku priamy kop z nebezpečnej vzdialenosti. V pokutovom území sa do zakončenia dostal Džemaili po centri od Shaqiriho, ale prvý menovaný nezasiahol ideálne loptu.
1
Prvý polčas tohto zápasu sa už naplno rozbehol, výkop malo Švajčiarsko, ktoré odohrá toto stretnutie v červených dresoch. Kostarika odohrá svoj posledný zápas na šampionáte v bielych dresoch.
1
Stretnutie sa práve začalo.
Švajčiarom na postup stačí aj remíza, Kostarika už nemá šancu na postup. V druhom zápase hrajú proti sebe o postup Srbsko a Brazília.
Obe reprezentácie sú už spoločne s rozhodcami zápasu prítomné na hracej ploche. Na programe sú ešte štátne hymny oboch krajín, po ktorých sa naplno odštartuje tento zápas.

Pri sledovaní nášho online textového prenosu vám praje príjemný športový zážitok komentátor Miroslav Revaj.
Úvodné zostavy:

Švajčiarsko: Sommer – Lichtsteiner (C), Schär, Akanji, Ricardo Rodríguez – Behrami, Xhaka – Shaqiri, Džemaili, Embolo – Gavranović

Náhradníci: Mvogo, Bürki – Moubandje, Elvedi, Lang, Freuler, Seferović, G. Fernandes, Zakaria, Drmić, Djourou

Kostarika: Navas – Gamboa, J. Acosta, G. González, Waston, Oviedo – Colindres, C. Borges, Guzmán, B. Ruiz (C) – J. Campbell

Náhradníci: Pemberton, L. Moreira – Smith, Ó. Duarte, Ch. Bolaños, Venegas, Wallace, Azofeifa, F. Calvo, Tejeda, Ureña, K. Gutiérrez

Rozhodca: Turpin – Danos, Gringore (vš. FRA)
Vítam všetkých priaznivcov futbalu pri sledovaní tohto online textového prenosu. V ňom sa spoločne zameriame na stretnutie, v ktorom proti sebe nastúpia reprezentácie Švajčiarska a Kostariky. Zápas sa začína o 20:00.

V tomto týždni sa odohrajú posledné zápasy v základných skupinách na MS vo futbale 2018 a vo veľa z nich ešte pôjde o veľmi dôležité boje o postup do osemfinále. Na programe budú každý deň po štyri stretnutia a hracie časy sa už budú aj prekrývať.

V našom online textovom prenose sa zameriame na základnú skupinu E, v ktorej ešte o postupe nieje rozhodnuté.

Švajčiarsko:
Švajčiari zatiaľ v Rusku predvádzajú sympatický výkon a majú šancu na postup do osemfinále. V prvom zápase Švajčiarsko dokázalo remizovať 1:1 s Brazíliou a získalo tak veľmi cenný bod. V druhom a to veľmi dôležitom stretnutí Švajčiari vyhrali nad Srbskom 2:1 a tak majú momentálne na svojom konte 4 body. Na postup zo skupiny im tak v tomto zápase bude stačiť aj remíza.

Kostarika:
Táto reprezentácia už stratila šancu na postup zo skupiny. Kostarike sa ešte nepodarilo bodovať a tak v tomto zápase už bude hrať len o prestíž. V prvom stretnutí Kostarika podľahla tesne Srbsku 0:1 a následne prehrala aj súboj s Brazíliou 0:2 a tak ešte stále čaká na prvý presný zásah a aj na bodový zápis. V tomto zápase však môže sťažiť postup Švajčiarom.

Favorit zápasu je teda jasný, je ním Švajčiarsko, ktoré potrebuje bodovať, aby sa mohlo radovať z postupu do osemfinále. V prípade viacej strelených gólov a zaváhaní Brazílie môže dokonca postúpiť aj z prvého miesta. Uvidíme, ako to napokon celé dopadne.

Z pozície komentátora sa na vás teší Miroslav Revaj.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:00.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»MS vo futbale»Švajčiarsko remizovalo s Kostarikou, zápas ovplyvnila penalta v závere