Šupler pripravuje analýzu s víziou a dúfa, že si ju niekto prečíta

TASR|12. máj 2008 o 06:17

Halifax 12. mája (TASR) - Tréner Július Šupler chystá dôkladnú analýzu vystúpenia slovenskej hokejovej reprezentácie na MS v Halifaxe. Napriek tomu si, ...

Halifax 12. mája (TASR) - Tréner Július Šupler chystá dôkladnú analýzu vystúpenia slovenskej hokejovej reprezentácie na MS v Halifaxe. Napriek tomu si, podobne ako ostatní protagonisti, myslí, že jeho tím mohol hrať oveľa vyššie a potrápiť favoritov.

Faktom je, že o osude tímu rozhodol jeden nevydarený zápas, ktorý bol na rozdiel od zaváhaní iných favoritov (Švédi, Fini) nekompromisne určujúci. "V každom prípade treba hlbšiu analýzu nielen tohto vystúpenia, ale vôbec celého stavu slovenského hokeja. Veľmi triezvo a reálne to rozanalyzujem a dám stanovisko na výkonný výbor. V roku 1996 som urobil správu na 214 strán. Nikto ju nechcel čítať, ale každý by sa bol dočítal, že som v nej avizoval náš budúci titul majstrov sveta. Takisto som napísal, že si musíme zvyknúť, adaptovať sa v A-kategórii a potom budeme získavať aj medaily. Zlatá generácia vyrastala ešte aj vo federálnych časoch a v bývalom režime za veľkej náročnosti, čo teraz chýba vo všetkých kategóriách," tvrdí Šupler a verí, že jeho správu si teraz kompetentní dôkladne naštudujú.

Šupler v analýze určite načrtne opäť aj pozitívne vízie a opäť sa budú lesknúť po cennom kove. Minimálne však veští blízky úspech nekonkrétneho vyjadrenia: "Väčšinou sa po slabom výsledku zmobilizujú všetky sily. Nemôže sa stať, že sa opäť ôsmi hráči z NHL podrobia operáciám. Teraz nastala taká situácia a ja všetkých chápem, je to objektívna realita. Keď vám z rôznych príčin nepríde na majstrovstvá sveta 14 hráčov, ktorých ste chceli, je to veľké oslabenie."

Tréner, ktorému sa končí dvojročná zmluva so zväzom, si vie predstaviť svoje ďalšie pôsobenie v tejto funkcii. Nevie si len predstaviť repete kádrových problémov: "Keď chceme súperiť so šestkou, dokonca osmičkou najlepších, tak musíme mať v stred tímu hráčov z NHL. Inej cesty niet. Treba si priznať, že na majstrovstvách sveta sme tak zle ešte neskončili, ale na zimnej olympiáde sme boli na tom boli podobne a tiež sa nikto nevešal a nestrieľal. Navyše to slovenský hokej naštartovalo k zlatému šampionátu. Ja by som si prial, aj keď pri tom možno bude niekto iný, aby sa to zopakovalo. To je môj odkaz."

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Šupler pripravuje analýzu s víziou a dúfa, že si ju niekto prečíta