Súperom Washingtonu vo Winter Classic 2015 bude Chicago

Detroit Red Wings a Toronto Maple Leafs sa 1. januára 2014 stretli na Michigan Stadium v Ann Arbor.
Detroit Red Wings a Toronto Maple Leafs sa 1. januára 2014 stretli na Michigan Stadium v Ann Arbor. (Autor: SITA/AP)
TASR|20. jún 2014 o 22:38

S Michalom Handzušom, ktorý obliekal dres Chicaga v dvoch sezónach, už v klube nepočítajú.

WASHINGTON. Budúcoročný zápas Winter Classic v NHL bude hostiť Washington. V tradičnom súboji pod holým nebom privítajú Capitals na Nový rok 2015 Chicago Blackhawks. Informuje o tom Bob McKenzie z kanadskej športovej televízie TSN.

Vo Washingtone ešte nedotiahli rokovania o štadióne, na ktorom sa súboj 1. januára 2015 uskutoční. Najpravdepodobnejší je bejzbalový Nationals Park. Winter Classic sa na budúci rok uskutoční už siedmykrát.

Capitals i Blackhawks v minulosti absolvovali jeden podobný súboj. Chicago hostilo v roku 2009 na Wrigley Fields Detroit Red Wings, Washington sa o dva roky neskôr predstavil v Pittsburghu.

Nationals Park je domácim stánkom Washington Nationals v bejzbalovej MLB. Aréna má kapacitu 41.418 divákov. V drese čiernych jastrabov by sa tak pod holým nebom mal predstaviť aj Marián Hossa. S Michalom Handzušom, ktorý obliekal dres Chicaga v dvoch uplynulých sezónach, už v klube nepočítajú.

Minuloročný Winter Classic sa odohral za hustého sneženia na Michigan Stadium medzi Detroitom a Torontom (2:3 sn). V drese červených krídiel sa predstavil aj útočník Tomáš Tatar. V zápase sa zrodila aj historicky najväčšia návšteva na hokeji, keď organizátori predali dovedna až 105.500 vstupeniek.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Súperom Washingtonu vo Winter Classic 2015 bude Chicago