Trinásty deň MS: Vypadli sme? Nevadí, hlavne že Suárez plače, reagovali Ghančania

Sklamaný Luis Suárez.
Sklamaný Luis Suárez. (Autor: SITA/AP)
Titanilla Bőd|2. dec 2022 o 23:52

Komu adresoval svoje slová Cristiano Ronaldo?

DAUHA. Odkedy na majstrovstvách sveta vo futbale hrá 32 tímov, teda od roku 1998, sa ešte nikdy nestalo, aby po skupinovej fáze šampionátu už nebol ani jeden stopercentný tím.

Až teraz v Katare.

Posledný deň posledného kola skupinovej fázy priniesol ďalšie prekvapenia: prehralo Portugalsko i Brazília, postup oslavujú Kórejčania a Švajčiari, Uruguaj a Kamerun sa napriek výhre lúči so šampionátom.

História sa zopakovala

Nezabudli sme, odkazovali pred zápasom Ghančania Luisovi Suárezovi.

Pred dvanástimi rokmi na majstrovstvách sveta vo futbale narazila Ghana na Uruguaj vo štvrťfinále. V posledných sekundách predĺženia bol už brankár Juhoameričanov prekonaný a lopta smerovala do bránky. Luis Suárez ju však vyrazil rukou.

Nasledovala červená karta a pokutový kop, Asamoah Gyan však trafil brvno.

Ghana napokon vypadla po penaltovom rozstrele.

Afričania sa cez vtedajšie sklamanie stále nedokázali preniesť. Suáreza zatracujú a nenávidia.

Prešlo dvanásť rokov, Ghana sa tentoraz stretla s Uruguajom už v skupinovej fáze. A znovu kopala penaltu, už po dvadsiatich minútach zápasu.

Pokutový kop nariadil hlavný arbiter Daniel Siebert po konzultácii s videorozhodcom.

K lopte sa postavil najskúsenejší hráč Afričanov, Andrew Ayew. V reprezentácii má viac ako sto štartov, je zvyknutý na vypäté situácie.

Ak by premenil, Ghana by mala decentnú šancu na postup. Jeho strele však chýbala dostatočná razancia a brankár Sergio Rochet loptu vyrazil.

Nepremenená jedenástka Uruguajčanov naštartovala. V prvých dvoch zápasov turnaja neskórovali, no Giorgian De Arrascaeta gólové suchoty prelomil a v priebehu šiestich minút dal dva góly.

Suárez znovu hrýzol

Keď futbalisti Južnej Kórey prvý raz v histórii postúpili zo skupinovej fázy MS, v roku 2002, bolo celkom bežné, že keď komentátori informovali o výsledku súbežného zápasu, vopred to avizovali, aby nepokazili zábavu tým, ktorí chcú v napätí prežívať aj druhé stretnutie zo záznamu.

V roku 2022 by boli takéto varovania zbytočné. Súbežný zápas pomocou mobilných zariadení sledujú všetci: fanúšikovia na tribúne, realizačné tímy na lavičkách, informácie majú aj hráči na ihrisku.

Aj uruguajskí hráči vedeli, že v ďalšom stretnutí skupiny hrá Portugalsko s Kórejskou republikou nerozhodne 1:1.

Tento výsledok by im zabezpečoval postup.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS vo futbale 2022»Trinásty deň MS: Vypadli sme? Nevadí, hlavne že Suárez plače, reagovali Ghančania