Ôsmy deň MS: Spoločná modlitba Maročanov a Medzera, čo spasila Nemcov

Gólová radosť Niclasa Füllkruga v zápase so Španielskom.
Gólová radosť Niclasa Füllkruga v zápase so Španielskom. (Autor: SITA/AP)
Titanilla Bőd|27. nov 2022 o 23:30

Situácia v skupine E je stále otvorená.

Majstrovstvá sveta v Katare sa začali presne pred týždňom, a v rýchlom slede máme za sebou 28 zápasov.

Koľko z nich si ešte pamätáte?

Z minima maximum

Stretnutie Japonsko – Kostarika neutrálni diváci určite nezaradili medzi nezabudnuteľné zážitky: ak ste si po nedeľnom obede trochu zdriemli, o nič ste neprišli.

Stačilo sa zobudiť v 81. minúte, keď Keysher Fuller poslal loptu na bránu nie príliš prudkým oblúkom a rozhodol.

Kostarika dala svoj prvý gól na turnaji hneď z prvého pokusu do priestoru bránky.

Japonský hrdina predchádzajúceho stretnutia, brankár Šuiči Gonda sa tentoraz lopty dotkol iba ako nešikovný volejbalista a gólu nezabránil.

Kostarika mala v pokutovom území súpera iba dva dotyky s loptou, čo je najmenej v prípade víťazného tímu od roku 1966 (odkedy sú zo zápasov k dispozícii detailné štatistiky).

Výhrou 1:0 sa Kostarika prinajmenšom výsledkovo rehabilitovala po rekordnej prehre 0:7 so Španielskom. Japonci si môžu spytovať svedomie: mali 14 streleckých pokusov, z toho tri do priestoru bránky, no ani jeden nepremenili a senzačné víťazstvo nad Nemcami im takto môže vyjsť totálne nazmar.

Pesimista De Bruyne

„Nemáme šancu, sme už starí. Myslím si, že naša šanca bola v roku 2018. Máme dobré mužstvo, ale starne,“ odpovedal na otázku Guardianu ešte pred zápasom s Marokom hviezda belgickej reprezentácie Kevin De Bruyne.

Belgicko je pritom na druhom mieste svetového rebríčka FIFA.

Výroky o šanciach na celkový triumf sú zradné. Keď Kostaričania tvrdili, že ich ambíciou je vyhrať majstrovstvá sveta, krútil hlavou aj legendárny hráč karibskej krajiny a bývalý tréner reprezentácie Paulo Wanchope.

Ak však nosný hráč silného tímu, ktorý na predchádzajúcom šampionáte získal bronzovú medailu, tvrdí, že jeho mužstvo nemá žiadnu šancu, naznačuje to problém.

Najčítanejšie
Najnovšie
4 hod
24 hod
7 dní
Nachádzate sa tu:
Domov»MS vo futbale 2022»Ôsmy deň MS: Spoločná modlitba Maročanov a Medzera, čo spasila Nemcov