Súboj storočia je tu!

Attila Végh má veľkú šancu na výhru, nepodceňujmee ho

Už iba pár dní chýba do dlho očakávaného duelu Karlos Vémola vs Attila Végh. Pred súbojom storočia sa väčšina fanúšikov priklania na stranu českého ´Terminátora´, ktorý ťahá úctyhodnú šnúru 11-tich výhier v rade a nepoznal premožiteľa dlhé 4 roky. Végh naproti tomu prichádza do O2 Arény po porážke. Je ale Végh naozaj až takým outsiderom? Stávkové kancelárie favorizujú Vémolu, keď sa kurz Végha na portáli Tipsport pohybuje na úrovni takmer 4 a tak je jasné, že veľa fanúšikov stavia práve na Vémolu.

V čom bude silný Végh:

Azda najväčšou výhodou Végha je to, že ho ľudia podceňujú a to ho namotivovalo ako nikdy predtým. To, že už nie tým bojovníkom, ktorý sa môže Vémolovi rovnať, mu dodalo novú energiu a to sa naplno prenieslo do prípravy. Stačí sa pozrieť na Attilovu formu, ktorá nebola takáto dobrá dlhé roky. Pozrime sa na sociálne siete, kde nie je ani zďaleka toľko Attilovych príspevkov ako zvyčajne. A to hlavné, pozrime sa na jeho prípravu, ktorá je neuveriteľná. Z každej strany počúvame, že Attila maká tak šialene ako v časoch Bellatoru a to je veľmi vážna informácia.

Prejdime ale na štýl boja. Azda najviac sa hovorí o tom, akú výbornú zem ma Vémola a aj keď každý vie, čo príde, nikto nedokáže ustáť jeho nábeh na takedown. Už ale menej ľudí vie, že Végh má svoje korene v zápasení a aj on je na zemi nesmierne silný. V jeho tréningu figurujú ťažkotonážnickí ako Buday či Jaloviar a tí sa starajú o to, aby Végh presne vedel, čo ho v súboji čaká. Práca na odrazoch strhov, práca na pletive, či práca z chrbta sú na dennom režime.

To, v čom by mal mať Attila výhodu je postoj. Je vyšším bojovníkom a nepochybne aj technickejším. V postoji by tak mohol Vémolovi narobiť problémy. Čo je ale trocha nevýhoda, že Attila veľmi rád bojuje z ústupu a využíva protiútoky. To na Karlosa ale používať veľmi nemôže, keďže Karlos ide rovno po natlačení do strhu. Attila tak musí byť ten, čo bude na súpera tlačiť a to mu nemusí sedieť. Že to môže fungovať sme napríklad videli v zápase Vémola vs Rimbon, keď v treťom kole Rimbon zatlačil a kolo vyhral. Rovnako posledné kolo s Patrikom Kinclom nebolo ľahké.

V čom bude silný Vémola:

Jednoznačne hra na zemi, každý vie, čo príde, nikto to nedokáže odraziť. Sám Végh si je vedomý, že zrejme na tej zemi skončí a ocitne sa na Vémolovom území. Karlos je vynikajúci v držaní pozície, keď výborne pracuje s ťažiskom a hlavne vie precízne pracovať na tom, aby rozhodca nepostavil súboj do postoja. Je to MMA a duel sa tak môže na zemi odohrávať pokojne aj celé kolá.

U Karlosa je najviac podceňovaný stand up, ktorý nie je najtechnickejší, ale má svoj účel. Práve skrz kombináciu úderov sa Karlos dostáva na telo a natlčenie na klietku. To že je nižším bojovníkom mu zaručuje nižšie položené ťažisko, ktoré môže využívať pri strhoch. A keďže Karlos v ťahových úkonoch dvíha neskutočné váhy, môžeme si byť istý, že nebude mať problém ani s hmotnosťou Végha.

O tom, že Vémola bude po fyzickej stránke pripravený veľmi dobre nemôžeme taktiež pochybovať. V London Shootfighters trénuje s tým najlepším a priviedol si sparing partnerov, ktorí dokonale napodobňujú Véghov štýl. Keď si vezmeme, že v rohu Vémolu budú aj veľmi skúsení tréneri, je jasné, že slovenského oponenta bude mať veľmi dobre naštudovaného.

Verdikt:

Súboj Végh vs Vémola nebude pravdepodobne tým najkrajším, čo na karte uvidíme, môžeme si byť ale istí, že počas súboja nebude doslova dýchať ani jeden fanúšik. Ak sa Vémolovi podarí vštepiť súperovi svoju hru, je jasné, že ňou bude sláviť úspech. Na druhej strane ak Attila bude súpera tlačiť a nenechá z útoku preniesť súboj na zem, je tu dosť veľká šanca, že uvidíme prekvapenie. A aby sa nezabudlo, Vémola sa počas prípravy boril so zraneniami, zatiaľ čo Végh je vo vrcholnej forme. V našich očiach je tak Vémola favoritom iba v pomere 60 na 40 a pri kurze 4, ktorý je vypísaný na Végha je stávka na slovenskú legendu veľmi dobrým riskom!

Neváhajte, registrujte sa cez náš odkaz a stavte si na svojho favorita v stávkovej kancelárii Tipsport, ktorá ponúka rovných 15 euro ZADARMO!

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Súboj storočia je tu!